Karta över Rhodos

Här överblickar du hela Rhodos. Vill du veta mer om något av resmålen är det bara att klicka på en av ballongerna. Mer om hotell och våra resor till Rhodos läser du under fliken Översikt.

Upptäck Rhodos med Hyrbil

Rhodos är ett perfekt resmål att upptäcka på egen hand med hyrbil. Här finns allt från paradisstränder med kristallklart vatten, pittoreska bergsbyar till kyrkor, riddarborgar och lämningar från antikens Grekland. Ön är dessutom så pass liten att du kan upptäcka hela ön om du ger dig ut på ett par upptäcksfärder. Vi har satt ihop förslag på dagsutflykter med hyrbil och här kommer några av våra egna favoriter.

Från Lindos till sydspetsen

Vi utgår från Lindos, även kallad för ”Den vita staden”, som är en av Greklands mest fotograferade platser. Och det med rätta. Här blandas spännande historia med fantastisk arkitektur och härliga sandstränder. Staden består av små vitkalkade hus som klänger sig fast vid en enorm klippa som kröns av en Akropol tillägnad gudinnan Athena. En helt fantastisk plats! Från Lindos reser vi söder ut mot stranden i Plimmiri. Stranden är lång och består av både sand, grus och klappersten. Men eftersom vi vill nå öns sydspets reser vi vidare mot surfar-paradiset Prassonissi.

Från Lindos till fästningen Monolithos, med stopp i byn Asklipío

Denna rutt går från Lindos på Rhodos östra kust till Monolithos på västkusten. Fästningen är ett av Rhodos vackraste fotostopp och en av öns många lämningar från medeltiden, en fästning uppförd av Johanniterriddarna på 1400–talet kröner klippan. En lång stentrappa leder upp till borgen och väl uppe har ni en fantastisk utsikt över havet och landskapet. Befinner ni dig här vid solnedgång inser ni att klättringen var värt mödan. På vägen dit eller hem rekommenderar vi ett stopp i byn Asklipío. Här är gränderna smala och husen ser ut som tagna från ett vykort.

Från Kolymbia till Rhodos Stad med stopp i Kalithea

Denna rutt passar dig som bor i eller i närheten av Kolymbia på öns ostkust. På vägen till eller från Rhodos stad (för shopping och bad) rekommenderar vi ett stopp i Kalithea. Här finns både stränder (klart och fint vatten för snorkling och dykning) och varma källor som man badat i sedan antiken.

Från Rhodos stad till fjärilsdalen med badstopp vid Anthony Quinn Bay

Denna rutt är perfekt om ni vill sätta lite kontrast på din resa till Rhodos stad. Byt ut stadsliv och strandhäng en dag mot en annorlunda naturupplevelse. Petaloudes (vilket betyder fjäril på grekiska) är en tillflyktsort för hundratusentals fjärilar som lever sitt liv här mellan juni och september. Dalen är otroligt vacker med naturliga vattenfall och lummig grönska. På vägen tillbaka till Rhodos stad kan ni passa på att stanna till för bad vid Anthony Quinn Bay. Den grekiska militärjuntan skänkte viken till skådespelaren Anthony Quinn som ett tack för att han gjorde ön känd genom att spela in ”Kanonerna på Navarone” här. Vattnet är kristallklart och det finns en klippstrand med solstolar och parasoller och en liten taverna.