Vattenparken Faliraki

Längst ut i ena änden av parken finns en plaskpool med hoppande vattenstrålar som uppskattas av de allra yngsta badbesökarna. Något äldre barn kan istället leka loss i barnpoolen där de bland annat kan leka loss vid ett spännande sjörövarskepp.

Områden för barn och vuxna

Barnområdet följs av ett område med vanlig simbassäng samt den populära vågpoolen där badbesökare kan kasta sig ut i de konstgjorda vågorna. Runt vågpoolen finns också ett helt gäng uppställda solsängar för de som föredrar att ta det lite lugnt och kanske läsa en bok. En annan attraktion som brukar vara uppskattad av de flesta åldersgrupper är Lazy River, en strömkanal där du kan flyta runt på en badring.

Om den ena änden av parken är skapad för de allra yngsta, är den andra änden tilltänkt för de äventyrliga och våghalsiga. Efter att ha värmt upp i Multislide och dess sex parallella vattenrutschbanor kan du göra dig redo för Turbo Slide, Free Fall Slide och sedan toppa dessa åkturer med Kamikaze Slide, som inte helt oväntat är en av de allra snabbaste banorna i vattenparken.

Tävla med familj och vänner

För dig som gillar snabba svängar är Twister Slide helt rätt val, är du istället tävlingsinriktad bör du ta med kompisarna eller familjen och sikta på Head First Mat Racer. Här lägger sig badgästerna på en matta med huvudet före och åker ner mot vattnet i parallella banor.

Traditionella vattenrutschbanor har en tendens att se mer eller mindre likadana ut, men i den här vattenparken finns ett par varianter som verkligen sticker ut lite extra. Den ena är Space Bowl Slide, formad som en stor tank där du slutligen åker ner mot poolen genom ett hål i botten av tanken. Den andra varianten kallas för Stingray Slide och är en bana formad som en simmande rocka där du åker i full fart från sida till sida.

När du har fått din beskärda dos adrenalin och vattenstänk finns givetvis mat, snacks och dricka att köpa i någon av vattenlandets fem stationer för mat och dryck.

Vattenlandet i Faliraki - bra att veta

  • Inträde kostar 24 euro för vuxna och 16 euro för barn mellan 3-12 år (de allra yngsta går in gratis). Det går också att köpa rabatterade biljetter om du vill lägga på en eller två dagar.
  • Vattenlandet erbjuder gratis transport på daglig basis. Transferbussarna går från Rhodos stad. Det erbjuds också gratisbussar från södra Rhodos (Kiotari, Lindos, Pefkoi och Kolymbia).
  • Tänk på att barn under 12 år inte får åka de fem mest extrema vattenrutschkanorna: Kamikaze, Free Fall, Turbo, Space Bowl och Twister Slide.