Symi

Norr om Rhodos och endast ett par kilometer från Turkiet ligger den vackra lilla ön Symi. Ön tillhör precis som Rhodos ögruppen Dodekanessos (Tolvöarna) som alla har sin egen karaktär och en av de mest kulturrika är Symi. Symi når du enklast med båt från Rhodos stad men även mindre flyg trafikerar ön.

Färjan mellan Rhodos stad och Symi stad tar ca 1,5 timme. När båten glider in i viken till Symi stad möts man av en liten vacker hamnstad med pastellfärgade hus som klättrar upp för bergen. Längs hamngatan finns gott om restauranger och små mysiga butiker.

Symi stad

Det fina läget vid havet, de smala gatornas ljusa små hus och hamnpromenaden kanske är fullt tillräckligt för en utflykt. För att fånga staden från bästa sidan tar du dig upp till utsiktsplatsen vid kyrkan ovanför staden.

Badutflykt

Reser du till Symi för att bara ta det lugnt kan du efter en promenad i staden hoppa på en av badbåtarna i hamnen som tar dig till olika små vikar längs öns kust. Här bjuds du på såväl vackra stränder som klara vatten som lämpar sig för såväl ett svalkande dopp som snorkling.

Klostret Panormitis

Reser du till Symi för att uppleva kulturen ska du inte missa södra Symi. Här, direkt vid havet, ligger det stora klostret Panormitis som är känt för sin bysantiska fresker. Panormitis ligger ett par kilometer söder om Symi stad och är alltså inom promenadavstånd.

Utflykt till Symi från Rhodos

Till Symi kan du resa med oss på TUI och vår utflykt. Då får du både tid i Symi stad och klostret Panormitis. Föredrar du att resa hit på egen hand avgår färjor från Rhodos stad varje dag under sommarhalvåret.