Seven Springs

Sol och bad är underbart men ibland är det skönt med en paus och lite svalka. Ett besök till Epta Piges, Seven Springs, är då en utmärkt dagsutflykt. Seven springs ligger i ett naturskönt område med oliv-och apelsinlundar, pinjeträd, bäckar och små vattenfall. I dalen finns 7 naturliga källor som skapat en liten bäck som mynnar ut i en konstgjord smaragdgrön sötvattensjö.

Till sjön kommer du via en 186 meter lång mörk tunnel.

Vattnet i tunneln täcker precis fötterna så man vadar fram. Tunneln är byggd av sten, det är helt mörkt förutom i mitten där man får in lite ljus tack vare en brunn. Det är svårt att vända inne i tunneln eftersom det är ganska trångt och folk går i ett rakt led. Lider du av klaustrofobi bör du ta den alternativa vägen, en stig som går ovanför tunneln.

Vandra fritt i Seven Springs

Hela Seven Springs är vandringsvänligt. Här kan du uppleva naturskönt landskap där varje källa har sin egen stig. Informationsskyltar finns på engelska. Och vill du inte vandra kan du bara koppla av vid någon liten bäck och njuta av naturen och de fantastiska dofterna som kryddträden bjuder på. Efter promenaden kan det vara skönt att pausa med något kallt att dricka och en bit mat.

Här finns en liten taverna under trädens skugga och i direkt anslutning till de porlande källorna.