/Rethymnon

Rethymnon - staden med många sidor

av Elin, Blue Star Host, Rethymnon

Rethymnon är en fantastisk universitetsstad med många sidor - bland annat den gamla delen från turkiets storhetstid och den gula sandstranden som med sina 13 km är Kretas längsta strand!

I den gamla delen av staden kan du besöka fortet Fortezza som byggdes på mitten av 1500-talet som skydd mot turkarna. Härifrån har du en otroligt vacker utsikt över hela Rethymnon.

I gamla stadsdelen finns också massor av mysiga grekiska restauranger. Min egen favorit är Agrimia som har ett lekrum för barnen och fantastiska sallader med söta grönsaker och flera sorters ostar!

Den fantastiska utsikten över Rethymnon från Fortezza! Den fantastiska utsikten över Rethymnon från Fortezza!

Inne i Fortezza finns en moské som en gång var en venezisk katedral, men som byggdes om av turkarna när de kom till makten på Kreta. Inne i Fortezza finns en moské som en gång var en venezisk katedral, men som byggdes om av turkarna när de kom till makten på Kreta.

En liten del av del långa stranden! En liten del av del långa stranden!

Tidigt på morgonen har du chansen att få se en fantastiskt vacker soluppgång, och senare på kvällen en lika vacker solnedgång! Tidigt på morgonen har du chansen att få se en fantastiskt vacker soluppgång, och senare på kvällen en lika vacker solnedgång!