/Kreta

Preveli - en av Kretas vackraste ständer!

av Elin, Blue Star Host, Rethymnon

Preveli är en av de finaste ständer jag någonsin sett med sin vita sand och turkosa kristallklara hav!

Stranden ligger på sydsidan i närheten av Plakias, och du kommer lättast dit med hyrbil. Det tar cirka en timme från Rethymnon - vägarna är lite små och kurviga, men inte svåra att köra på. Det tar cirka 15-20 min att gå från parkeringen, där det också finns en taverna.

Standen ligger lite gömd och du får gå flera hundra trappsteg upp för att sedan ta lika många ned igen (den går över ett berg). Men det är det värt för väl nere på stranden får du känslan av att vara på en tropisk ö med palmer. Om du har tur kan du också skymta sköldpaddor i den lilla floden som mynnar ut i havet.

Om du inte åker bil, kan du ta lokalbussen som går fyra gånger om dagen från Rethymnon. Bor du i Rethymnon kan du också komma hit med vår utflykt jeepsafari, då vi bland annat besöker denna vackra strand.

Utsikten över stranden när du har vandrat upp för alla trappsteg! Utsikten över stranden när du har vandrat upp för alla trappsteg!

Om du står helt stilla kan du ha tur att se sköldpaddor som hämtar luft innan de sedan dyker ned igen! Om du står helt stilla kan du ha tur att se sköldpaddor som hämtar luft innan de sedan dyker ned igen!

Ett vackert format stenhjärta - bara det är en anledning till att besöka stranden! Ett vackert format stenhjärta - bara det är en anledning till att besöka stranden!