Resor
till
Elounda

Pris från

...

Våra hotell

0 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 200:-
  • 1 liter vattenca 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 2 000

Resor till Elounda

Elounda

Du känner direkt att det är något extra med Elounda på östra Kreta (flyg till Heraklion). Det är en charmig grekisk småstad med fiskebåtar, sandstrand, torg och tavernor. Känslan av finess är en medveten satsning. Lyxhotell, boutiquer och restauranger med elegant designade parasoll finns vart du än vänder dig. Bland våra hotell finns bland annat exklusiva TUI Blue Elounda Village.

Även läget gör att Elounda skiljer sig från andra badorter. Elounda ligger längst in i en skyddad havsvik, där vågorna aldrig blir höga och den ljusa botten gör vattnet skimrande turkost – perfekt för snorkling. Mitt i byn ligger en strand, som inte är jättelång, men mycket välskött och fylld av ljus finkornig sand. Fler stränder av sand eller klappersten finns nära hotellen, som alla ligger en bit från centrum.

Fiskebåtar och småbutiker

En charmig småbåtshamn är Eloundas hjärta och runt om finns klocktorn, bysantinska kupoler och högklassiga fiskrestauranger. På torget vid hamnen är folklivet myllrande och i gränderna varvas små konstgallerier med modebutiker.

Semesterkänslan i fokus

Eloundas rykte som VIP-resmål har förstärkts av att presidenter, kungligheter och filmstjärnor har semestrat här. Men tro inte att det är snobbigt eller stelt. I själ och hjärta är Elounda fortfarande en idyllisk fiskeby som – trots lite extra guldkant – har en skönt avslappnad känsla.

Den suggestiva ön Spinalonga

I buktens inlopp ligger ön Spinalonga. Den är ett av Kretas främsta utflyktsmål och har bland annat en venetiansk fästning från 1500-talet. Mest känd är ön för att den 1903–1957 var en koloni för människor med lepra (spetälska), som här byggde upp sitt eget samhälle isolerat från omvärlden. Den övergivna bosättningen är en suggestiv miljö och ett tips är att läsa boken ”Längtans ö” (av Victoria Hislop) som utspelas just på Spinalonga.

Nära bycharm och stadsliv

På fastlandet rakt innanför Spinalonga, bara fem kilometer från Elounda, kan du också besöka den lilla byn Plaka. Där finns mysiga kretensiska tavernor vid havet och en lång badstrand. Vill du till en riktig stad är det enkelt att åka till Agios Nikolaos knappt en mil bort.

Golf och vandringar

Tänker du dig en aktiv semester är Kreta helt rätt. Det finns många stränder där du kan testa vattensporter som vindsurfing och kitesurfing. Om du vill spela golf finns en 18-hålsbana utanför Hersonissos (cirka 2,5 mil från Heraklion). Det finns också mycket att uppleva i naturen om man tar på sig vandringskängorna eller hyr en mountainbike.

Utflyktstips

  • Knossos med kung Minos 3 500 år gamla palats
  • Vattenparken Aquaplus
  • Båttur till Spinalonga (se ovan) eller Santorini

Upptäck Kreta med bil

På Kreta finns massor att uppleva bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Elounda

Rekommenderade hotell - Elounda

Hotellen verkar vara på semester

Just nu har vi inga hotell i Elounda Visa alla hotell på Kreta