Marknad i Chania

Det finns flera små lokala marknader att besöka varje vecka längs Chania-kusten. Det är oftast bönder från Chaniaområdet som kommer till marknaderna för att sälja sina varor. De flitigaste besökarna är kretensarna själva, men även en stram ström av turister passerar marknadens många stånd.

Shopping i lokal anda

Att marknaden är populär bland lokalbor gör att du som besökare kan få tag i lokalproducerade varor till bra pris! Allt från honung, nyplockade apelsiner och färska grönskar till den kretensiska drycken Tsigoudia (raki-liknande dryck) och små hemmagjorda souvenirer. Lokala marknader bjuder både på stämning, stillar shoppingsug, ger intryck och möjliggör fina bilder. Du kan även passa på att köpa färska oliver och lokal ost till balkonghänget.

Störst marknad på lördag

Marknader hålls på olika platser i Chaniaområdet nästan alla veckans dagar. Den största av marknaderna är lördagsmarknaden inne i Chania. Marknaden pågår från tidig morgon till eftermiddagen och hålls på Minoos Street som följer stadens Venetianska mur.

Strosa runt i Chania stad

Chania är en liten storstad med levande kvarter även inne i den gamla delen. Här samsas smala gränder, bostäder, restauranger och shopping med både lokala marknader och moderna butiker. Så efter marknaden kan du slå dig ner på en taverna, ett trendigt café eller bege dig till havet. Föredrar du hamnen finns flera restauranger längs kajen. Är du redo för stranden efter en förmiddag i gamla stan ligger närmaste strand i stadsdelen Nea Chora strax väster om den gamla stadsdel.

Här kan du läsa mer om våra resor till Chania på Kreta.