Resor
till
Almyrida

Pris från

...

Våra hotell

1 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middagca 90–150:-
  • 1,5 liter vattenca 6:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsskillnad+1 timme
  • HuvudstadAten
  • SpråkGrekiska
  • Folkmängdca 75

Resor till Almyrida

Almyrida

I stillsamma Almyrida får du känslan av att du verkligen är i Grekland. Hit ska du resa om du vill uppleva en pittoresk grekisk by vid havet. Intill stranden ligger en liten hamn, små genuina tavernor och minimarkets. Stranden är barnvänligt långgrund med sand blandat med klappersten. Till Almyrida reser du om du vill ha en rofylld semester.

Almyrida ligger drygt 2 mil öster om Chania på Kretas nordkust, med utsikt över bergen som ligger mellan Chania och Rethymnon. Från början var Almyrida en liten fiskeby så det finns ett gott utbud av fisk- och skaldjursrestauranger, men också med inspiration från Medelhavet.

Naturskön atmosfär

Här strosar du bland grönskande pinjeträd, små tavernor, hotell, vinbutik och bageri. Ta gärna en långpromenad genom den vackra naturen till grannbyarna Plaka och Kalives. Plaka är en liten by som ligger på en kulle ovanför Almyrida och Kalives är en större ort som ligger cirka 4 kilometer bort. Stranden i Kalives är värd ett besök, den har fått EU:s blåa flagg för sitt fina vatten. Längs vägen dit får du en fantastisk utsikt med fullt av frukter som vindruvor och kaktusfrukter.

Tre små bukter

Stranden ligger precis nedanför byns huvudstråk och består av tre små bukter. Här hittar du två sandstränder blandat med klappersten och den tredje är en stenstrand som är perfekt för snorkling.

Nära till Chania & Rethymnon

Chania som är Kretas näst största stad ligger dryga 40 minuter ifrån Almyrida. Här finns ett större utbud av restauranger och barer. Shoppingutbudet är brett med alltifrån olivtvålar, lädervaror till klassiska modebutiker. Chanias hamn är mysig med tavernor och vindlande gränder under vinrankor och färgstarka bougainvillea. Staden Rethymnon ligger cirka 4 mil öster om Almyrida. Där finns två mysiga småbåtshamnar med många fiskrestauranger. Den gamla hamnen är definitivt värt ett besök en kväll. Till Chania och Rethymnon kan du enkelt ta dig med lokalbuss eller taxi.

Upptäck Kreta med bil

Här på Greklands största ö finns massor att upptäcka bland mysiga byar, färgstarka städer, grön natur och antik kultur. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Restyper i Almyrida