Paleokastritsa

På Korfus västkust ligger natursköna Paleokastritsa strand med sina sex små badvikar. Här finns stränder för alla smaker, några med finkornig sand andra med småsten och det finns även klippor man kan sola på och bada ifrån.

Vattnet är kristallklart och lämpar sig perfekt för snorkling och dykning.

Klippor och olika grottformationer är populära snorklingsplatser då de skapar ett naturligt marint liv. Vattnet är dock något kallare här än på andra delar av ön. På varje strand går det att hyra kanoter, trampbåtar och solstolar. Vid badvikarna finns också ett stort utbud av tavernor och barer om du skulle bli hungrig eller törstig.

Vandra i en magisk natur

Om du gillar att vandra bör du inte missa en promenad upp till Paleokastritsa kloster. Vandringen tar drygt 20 minuter. Klostret är flera hundra år gammalt och det råder ett härligt lugn här jämfört med livet nere vid badvikarna. På väg till klostret kommer du att passera olivlundar, cypresser, citron- och aprikosträd och nedanför böljar det knallblåa Joniska havet ut sig.

Kan det bli vackrare? Jo det kan det. Se till att vara uppe vid klostret vid solnedgång.

Den utsikten är magisk! En annan fantastisk vy får du också från den högt belägna byn Lakones. Även dit kan du ta dig via en vandringsled.