Kassiopi

Ibland händer det att man hamnar på en ort och det blir kärlek vid första ögonkastet. Så har flera resenärer beskrivit sitt första möte med fiskebyn Kassiopi, den lilla hamnstaden som ligger på nordöstra ön, ungefär 35 kilometer från Korfu stad.

Behagligt lugn vid hamnen

Det vilar ett behagligt lugn över den charmiga orten vid foten av berget Pantokrator, en avslappnad stämning som alla kan ta del av. Vid den lilla hamnen och längs havet kryllar det av butiker, pubar och lokala tavernor där flera av dem serverar läckra fisk- och skaldjursrätter som sin specialitet.

Från uteserveringarna kan du betrakta folklivet och vid klart väder kommer du att kunna se ända bort till Albanien.

Stenstrand - så ta med skor

Stranden i Kassiopi består av klappersten så tänk på att ta med badskor. Du kan också sola på klipporna som omgärdar den lilla stranden. Vattnet är nästan helt genomskinligt så glöm inte att ta med snorklingsutrustning. Och gillar du inte klappersten finns närmaste sandstrand bara femton minuter bort med buss.

Från Kassiopi kan du göra en mängd spännande utflykter, t ex besöka kyrkan Panagia Kassiopitra, byggd på samma plats där ett tidigare tempel legat dedikerat till Guden Zeus Kassius. Här finns också en gammal slottsruin i bysantisk stil, spännande att besöka för den historieintresserade.