Boka din sommarresa till Grekland med TUI

Grekiska övärlden

Förläng sommaren med ljumma kvällar och sköna bad

När du väljer Grekland får du så mycket mer än bara drömstränder, solvarmt hav, ljumma kvällar, turkost vatten och mängder av hotell med härliga pooler. Välkommen att utforska det andra. Med oss kan du välja mellan en mängd resmål på öar som Rhodos, Kreta, Samos, Korfu, Kalymnos, Kos, Zakhyntos. Eller varför inte boka en weekend till storstaden Aten?

Här hittar du våra bästa erbjudanden, tips och inspiration för en perfekt semester. Se också våra Sista minuten-resor till Grekland.

Tips på familjehotell

Hotellkedjan Atlantica Hotels & Resorts har några av våra mest omtyckta hotell i Grekland; bland annat våra populära TUI Family Life-hotell speciellt för familjen. Här finns barnklubbar och världens snällaste björn, Bamse.

Hotelltips för dig som reser utan barn

Våra TUI Sensimar-hotell ingår i den kända hotellkedjan Atlantica Hotels & Resorts och är anpassade för dig som reser utan barn. TUI Sensatori är lyxiga med indelade lugna zoner för vuxna. Se tips på några av de läckra hotellen som kan bli din semesterdröm.

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R

Greklands bästa stränder - 8 strålande tips

Med fler än 6 000 öar i den grekiska övärlden är det klart att det också finns en herrans massa stränder. Men vilken grekisk strand är egentligen bäst? Det är egentligen upp till var och en att svara på, vilken som är ens personliga favorit. Men här listar vi i alla fall åtta av Greklands bästa stränder, som på olika sätt är väl värda ett besök.
Jakob R Jakob R

Mamma Mia! Vilken ö? Vi vet var filmerna spelades in.

Den 20 juli har den andra Mamma Mia-filmen äntligen premiär i Sverige. ”Mamma Mia! – here we go again” kommer cirka 10 år efter första filmen. Då spelades filmen in i Grekland och de vackra scenografierna med glittrande hav och dramatiska klippor fick både en och annan att boka en resa i filmens spår. Så vart styr kosan denna gång?
Emily G. Emily G.

Segling i den grekiska övärlden

De seglade från Sverige till grekiska övärlden första gången år 2012. Sedan dess har deras 38-fotare vid namn SallyRuth fått ligga kvar. Möt Jan Olof Reimerson och Lisa Lempert, seglingsentusiasterna som anser att segling i Grekland är något av det bästa livet har att erbjuda.
Emily G. Emily G.
TUIs guide till den Grekiska övärlden

Guide till grekiska övärlden

Övärlden i Grekland har massor att erbjuda. Men vilken ö har häftigast natur eller finast stränder?
Kolla in vår ö-guide!

Eller bara njut och ta det lugnt...

TUI presenterar
Boka din semesterresa till Grekland med TUI

En helt vanlig dag ...

Greklandssemester när den är som bäst med sol, hav och fantastiska luncher på en taverna.

Läs mer om Rhodos
TUI presenterar
Boka din resa till Rhodos med TUI

Upptäcktsfärd på Rhodos

Häng med tjejgänget när de besöker Gamla Stan och Lindos och bara njuter av alla intryck av magiska utsikter, historiens vingslag och fantastisk mat.

Mer inspiration från TUI

Grekland med barn

Barnvänliga Grekland lockar massor av barnfamiljer varje år och det är lätt att förstå varför. Långa breda stränder, mysiga byar, fina hotell och nära till det mesta. Här tipsar jag om mina favoritöar, bästa stränderna för barn och härliga utflykter du inte bör missa.
Towe A Towe A

Kreta eller Rhodos? Vi hjälper dig välja!

Den grekiska övärlden har flera tusen öar. De flesta är små och till och med obebodda. För öar fyllda med stränder, städer, storlagen natur och genuina bergsbyar ska du välja en av de större. Kreta och Rhodos är nr 1 respektive nr 2 i Grekland när det kommer till storlek och landets populäraste resmål. Vet du när du vill resa och vad du vill göra på semestern så kan dessa tips hjälpa dig att välja ö.
Emily G. Emily G.

Havssköldpaddornas Grekland

I Grekland finns några av de viktigaste stränderna för havssköldpaddors fortplantning. Archelon är en organisation som samarbetar med lokalbefolkning och turistnäring i syfte att skydda havssköldpaddorna och deras hemmiljö. Vi har träffat medarbetarna som har paradisstränderna som sin arbetsplats.
Jonas S Jonas S

Båtluffa i Grekland — Rhodos - Tilos - Kos

Varför nöja sig med bara en ö i Grekland ? Att båtluffa i den grekiska ö-världen är enkelt och du får uppleva väldigt mycket under en resa. Börja på stora Rhodos, fortsätt till mysiga Tilos och avsluta på vackra Kos. Att båtluffa passar alla och du kan anpassa din resa helt efter vad du och ditt sällskap vill se och göra.
Towe A Towe A

*Villkor

TUIs trygghetspaket

TUIs trygghetspaket gäller för alla nybokade charterresor tills annat meddelas. Paketet har följande tre beståndsdelar:
(1) Vi bjuder på av- och ombokningsskydd (ord. pris 199–399 kr), läs mer på sidan om TUIs av- och ombokningsskydd.
(2) Rätten till ombokning – alltså att byta datum och/eller resmål – har förstärkts så att du nu kan boka om vid valfritt antal tillfällen ända fram till 14 dagar före avresa.
(3) Öppet köp gäller från det du bokar resan till 60 dagar före ditt avresedatum. Du behöver fortfarande betala anmälningsavgift inom 5 dagar efter att du bokat, men skulle du senare ångra dig, och det återstår minst 60 dagar, får du tillbaka det du dittills har betalat minus en administrativ kostnad på 200:-

Generella villkor

Eventuella prisexempel gäller per person och kan komma att justeras. Eventuell "upp-till-rabatt" gäller per bokning. Erbjudanden gäller nybokningar för charterpaket med flyg + hotell, ej endast flyg eller avresor med reguljärflyg om inte annat anges. Eventuella tillägg tillkommer. Platsantal är begränsat. TUI reserverar sig för eventuella korrekturfel.

Kampanj- och rabattkoder generellt

En kampanjkod anger du i sista steget när du bokar din resa, innan betalning, efter det rabatteras ditt pris. Rabatt med kampanjkod gäller även på resor med sänkta priser men kan inte kombineras med andra kampanj- och rabatterbjudanden, Coop-rabatt eller Nordic Choice-rabatt.