Boka resan till Grekland i sommar med TUI

Grekiska öar

Sommarfavoriter år efter år

Med oss kan du välja mellan en mängd resmål på öar som Rhodos, Kreta, Samos, Korfu, Kalymnos, Kos, Zakhyntos eller boka en weekend till storstaden Aten. Du kan också kombinera öarna Patmos & Samos. Nu erbjuder vi fantastiska priser till våra öar på avresor mellan maj-juni. Passa på!

TUIs guide till den Grekiska övärlden

Guide till grekiska övärlden

Övärlden i Grekland har massor att erbjuda. Men vilken ö har häftigast natur eller finast stränder?
Kolla in vår ö-guide!

Tips på familjehotell

Hotellkedjan Atlantica Hotels & Resorts har några av våra mest omtyckta hotell i Grekland; bland annat våra populära TUI Family Life-hotell speciellt för familjen. Här finns barnklubbar och världens snällaste björn, Bamse.

Hotelltips för dig som reser utan barn

Våra TUI Sensimar-hotell ingår i den kända hotellkedjan Atlantica Hotels & Resorts och är anpassade för dig som reser utan barn. TUI Sensatori är lyxiga med indelade lugna zoner för vuxna. Se tips på några av de läckra hotellen som kan bli din semesterdröm.

Eller bara njut och ta det lugnt...

TUI presenterar
Boka din semesterresa till Grekland med TUI

En helt vanlig dag ...

Greklandssemester när den är som bäst med sol, hav och fantastiska luncher på en taverna.

Läs mer om Rhodos
TUI presenterar
Boka din resa till Rhodos med TUI

Upptäcktsfärd på Rhodos

Häng med tjejgänget när de besöker Gamla Stan och Lindos och bara njuter av alla intryck av magiska utsikter, historiens vingslag och fantastisk mat.

Inspiration från TUI

Grekland med barn

Barnvänliga Grekland lockar massor av barnfamiljer varje år och det är lätt att förstå varför. Långa breda stränder, mysiga byar, fina hotell och nära till det mesta. Här tipsar jag om mina favoritöar, bästa stränderna för barn och härliga utflykter du inte bör missa.
Towe A Towe A 2018-02-14

Greklands bästa stränder - 8 strålande tips

Med fler än 6 000 öar i den grekiska övärlden är det klart att det också finns en herrans massa stränder. Men vilken grekisk strand är egentligen bäst? Det är egentligen upp till var och en att svara på, vilken som är ens personliga favorit. Men här listar vi i alla fall åtta av Greklands bästa stränder, som på olika sätt är väl värda ett besök.
Jakob R Jakob R 2019-02-04

Kreta eller Rhodos? Vi hjälper dig välja!

Den grekiska övärlden har flera tusen öar. De flesta är små och till och med obebodda. För öar fyllda med stränder, städer, storlagen natur och genuina bergsbyar ska du välja en av de större. Kreta och Rhodos är nr 1 respektive nr 2 i Grekland när det kommer till storlek och landets populäraste resmål. Vet du när du vill resa och vad du vill göra på semestern så kan dessa tips hjälpa dig att välja ö.
Emily G. Emily G. 2018-03-09

Segling i den grekiska övärlden

De seglade från Sverige till grekiska övärlden första gången år 2012. Sedan dess har deras 38-fotare vid namn SallyRuth fått ligga kvar. Möt Jan Olof Reimerson och Lisa Lempert, seglingsentusiasterna som anser att segling i Grekland är något av det bästa livet har att erbjuda.
Emily G. Emily G. 2018-03-26

Sevärdheter på Kreta – 10 tips

Kreta är Greklands största ö och har väldigt mycket att erbjuda, från paradisstränder till vingårdar. Jag besökte Kreta i juni, här kommer mina 10 utvalda tips till denna underbara ö.
Towe A Towe A 2019-03-25

Havssköldpaddornas Grekland

I Grekland finns några av de viktigaste stränderna för havssköldpaddors fortplantning. Archelon är en organisation som samarbetar med lokalbefolkning och turistnäring i syfte att skydda havssköldpaddorna och deras hemmiljö. Vi har träffat medarbetarna som har paradisstränderna som sin arbetsplats.
Jonas S Jonas S 2018-02-28

3 recept för dig som längtar till Grekland

”Vad är grekisk mat för dig?” Vi ställer frågan till matkreatören Sara Begner och får både ett kort och ett långt svar. Det långa svaret tar oss med på en härlig tids- och matresa och det är lätt att börja längta till Grekland. Testa att laga några grekiska rätter medan du drömmer dig bort till ljumma kvällar på en taverna med cikadorna som står för kvällskonserten.
Hanna P Hanna P 2017-06-30

Båtluffa i Grekland — Rhodos - Tilos - Kos

Varför nöja sig med bara en ö i Grekland ? Att båtluffa i den grekiska ö-världen är enkelt och du får uppleva väldigt mycket under en resa. Börja på stora Rhodos, fortsätt till mysiga Tilos och avsluta på vackra Kos. Att båtluffa passar alla och du kan anpassa din resa helt efter vad du och ditt sällskap vill se och göra.
Towe A Towe A 2018-06-19

Villkor

Prisexempel gäller per person och kan komma att justeras. Eventuell upp-till-rabatt gäller per bokning som avser endast nybokningar. Dessa kan ej kombineras med andra rabatterbjudanden, Coop-rabatt eller Nordic Choice-rabatt. Eventuella tillägg tillkommer. Platsantal är begränsat. TUI reserverar sig för eventuella korrekturfel.

Villkor: Kampanj barnpris 0:-
Det rabatterade priset är markerat med "Barnspecial" i prisspecifikationen i bokningsdialogen. Priset gäller för ett barn 2 -11 år som sover i extrabädd och reser charterflyg med fullt betalande i de ordinarie bäddarna i rum/lägenhet. Begänsat antal platser till detta pris. Övriga barn får ordinarie barnrabatt. Priset 0:- gäller för både en- och tvåveckors resor på utvalda avresor i perioden markerad på hotellkortet. Begränsat antal. För fler barnpriser i övriga perioder, se bokningsdialogen.

Erbjudandet gäller endast nybokningar och kan ej kombineras med andra rabatterbjudanden, Coop-rabatt eller Nordic Choice-rabatt. Eventuella tillägg kan tillkomma, TUI reserverar sig för korrekturfel och prisändringar.

Villkor: All Inclusive-erbjudanden
Gäller endast nybokningar av paketresor (med charter- eller reguljärflyg) till utvalda hotell under perioden tillhörande sommarsäsongen 2019. Begränsat antal platser. Observera att rabatten redan är avdragen, priset du ser för All Inclusive i bokningsdialogen är det rabatterade priset.