Massouri

Massouri är den mest välbesökta stranden på Kalymnos. Den ligger ungefär 9 km från Kalymnos huvudstad, hamnstaden Pothia. Mjuk, bred sandstrand och kristallklart vatten gör att även lokalbefolkningen gillar att spendera sin fritid här. Det bidrar till en härlig blandning av turister och lokalbor. Här finns det gott om solstolar att hyra och alla möjliga slags vattensporter att testa.

Själva orten Massouri har flera mysiga restauranger, barer och kaféer, om du vill ha alternativ till strandens tavernor. Ta en härlig promenad längs med vattenbrynet och njut av utsikten mot ön Telendos, dit du kan göra en dagsutflykt med båt från grannorten Mirties som är en fridfull trafikfri ö.

Kalymnos har flera guldkorn

Massouri är den mest kända stranden på Kalymnos men här finns också flera andra guldkorn om du skulle känna för lite strandhopping.
Mirties beach, grannstranden består av klappersten och leder ända bort till Mirties hamn där det finns flera tavernor, kaféer och där båten till Telendos avgår.

Känner du för en lite udda strand kanske Platis Yialos kan vara något? Den räknas som en av de vackraste stränderna på ön och består enbart av svart sand, en fin kontrast till det turkosklara vattnet. Förutom Massouri gillar lokalbefolkningen stranden Kantouni. Den omgärdas av mycket grönska och har en fantastisk utsikt mot bergen. Ungefär en kilometer utanför huvudstaden Ponthia ligger stranden Agios Nikolaos omgiven av berg. Dit kan du bege dig om du letar efter extra mycket lugn och ro.

Sevärdheter på Kalymnos - 5 tips

  1. Pothia. Kalymnos huvudstad är en hamnstad med det största krog-och kaféutbudet på ön. Här finns också den bästa shoppingen.
  2. Aggios Savas heter öns mest intressanta sevärdhet. Det är ett nunnekloster med en oerhört vacker interiör. Klostret är uppkallat efter ett helgon med samma namn. Det sägs att helgonet kunde bota allvarliga sjukdomar.
  3. Spiti Kalymnos. Museum som visar hur folk levde för 100 år sedan i Grekland.
  4. Arkeologiska museet i Pothia. För alla som är intresserade av antika föremål. Här finns en stor bronsstaty av en kvinna från 100-talet f.Kr. Statyn kallas "the Lady of Kalymnos" och hittades i havet utanför Kalymnos 1994.
  5. Valsamidis undervattensmuseum i Vlichada. Privat museum som visar upp bröderna Valsamidis fynd som de funnit under sina dykturer utanför Kalymnos kust.