Utflykter Egypten

Välj utflykter till din resa med TUI

Logga in på min resa

Välj utflykter utan TUI-bokning

Hitta utflykter

Två saker står i särklass – dykningen och de antika sevärdheterna. Lika synd som det vore att resa hem utan att ha sett tempel och kungagravar i Luxor, lika lite bör du missa att träffa Nemo, Doris och deras färglada kompisar vid korallreven. Boka direkt via knapparna här intill eller läs våra inspirationstips först.

 • Sport & äventyr

  Sport & äventyr

  Dykning och snorkling av världsklass väntar i Röda havet. Gå en sportdykarkurs, boka dykpaket för dig som redan har certifikat eller följ med på en kravlös snorklingstur med båt till de finaste korallreven. Ett annat minnesvärt äventyr är att åka ut i öknen på en safari med fyrhjulsdrivna quad bikes.

 • Sevärdheter, natur & kultur

  Sevärdheter, natur & kultur

  De antika templen i Egypten är mycket äldre än de grekiska och romerska – och ändå mer välbevarade. Under en dag i Luxor hinner du se sfinxer, pelarrader och kolossalstatyer i Luxor- och Karnaktemplen. Men även de fantastiska gravkamrarna i Konungarnas dal, där väggarna är målade med ett färgstarkt myller av hieroglyfer, gudabilder och scener ur faronernas vardagsliv.

 • Båtturer & relax

  Båtturer & relax

  Turerna med glasbottenbåt är ett sätt att få uppleva det färgstarka undervattenslivet i Röda havet utan att bli blöt. Flera andra båtturer bjuder på en behaglig blandning av relax på däck och stopp för bad och snorkling. Härlig avkoppling på ett annat sätt får du som följer med till ett hamam där ångbad och massage ingår.

 • Shopping

  Shopping

  Du som bor i resmålen längs Hurghadakusten kan följa med på en kombinerad stadsrundtur och shoppingutflykt bland Hurghadas marknader, marinor och palmkantade avenyer. Reser du till Marsa Alam-kusten kan du i stället uppleva den genuina egyptiska staden El Quseir med basarer, gatuförsäljare och en turkisk borg.