Fakta om Marsa Alam

 • Huvudstad

  Kairo
 • Valuta

  Egyptisk pund (EGP)
 • Språk

  Arabiska
 • Folkmängd

  95 690 000
 • Tidsskillnad

  +1 timme
 • Transfertid

  ca 20–60 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 90–100:-

1 liter vatten
ca 3:-

Prisexempel från Coraya Bay

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 5 tim 30 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid cirka 20–40 minuter. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.
  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Stränderna längs Marsa Alam-kusten är långsträckta och har ljus sand. Snorklingsmöjligheterna är perfekta med färgstarka korallrev och klart vatten.

  Abu Dabab Beach är en av de allra mest kända dyk- och snorklingsplatserna vid Marsa Alam. Här finns fina snorklingsrev där man kan få se havssköldpaddor. Stranden är långgrund ut till 20 meter och blir sedan snabbt djup. I entrépriset 7 euro per person ingår solstolar. Utbudet av strandrestauranger och kaféer är stort. Det finns utflykter till Abu Dabab Beach där transport, entré och snorklingsguide ingår.

 • Upplev mer

  Hotellen i Marsa Alam ligger utspridda längs en lång kuststräcka utmed Röda havet. Hotellen är All Inclusive-anläggningar som ordnar aktiviteter som till exempel vattengympa, tennis och beachvolleyboll. Här finns fantastiska möjligheter till dykning och snorkling bland korallrev där du har chans att få se havssköldpaddor, delfiner och de sällsynta havsdjuren sea cows (dugong). Dykcenter finns på eller vid hotellen längs kuststräckan.

  Port Ghalib är den närmaste semesterorten från Marsa Alam. På strandpromenaden och i marinan finns restauranger, kaféer och enklare fast food-ställen. Här finns också lite shopping i form av klädbutiker och souvenirer.

  Från Marsa Alam kan du följa med på TUIs utflykter, utbudet kan variera beroende på när du är här men några exempel är ökenutflykter med jeep eller fyrhjuling, båtutflykter i Röda havet med snorkling och dykutflykter på olika nivåer.

  Satayarevet är känt för att det finns hundratals delfiner där. Hamata, som kallas Egyptens Maldiverna, är tre paradisöar med korallrev och ett rikt marint liv. Hamata-öarna och Satayarevet ligger två och en halv timme med bil (söderut) från Marsa Alams flygplats.

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från hotellen på Marsa Alam-kusten till Marsa Alams flygplatsen och till Port Ghalib:
  Från hotellen Royal Tulip Beach och Magic Tulip Beach – ca 20 min
  Från hotell Hilton – ca 30 min
  Från hotell Brayka Bay – ca 40 min

  Kommunikationer
  Det är inte så lätt att ta sig runt på egen hand i Marsa Alam. Det finns inga lokalbussar och väldigt få taxibilar. Limousineservice finns från hotellen, men kan kosta en del. De organiserade utflykerna är bra sätt för den som vill se sig omkring.

 • Resa med barn

  Marsa Alam är ett barnvänligt resmål. Stranden är långgrund på de flesta ställen längs kusten. Det finns bara en väg i Marsa Alam och längs den ligger alla hotellen. Vägen är inte så hårt trafikerad men man kör ofta väldigt fort. Eftersom det inte finns några trottoarer ska du undvika att promenera längs vägen. Området är platt och inte alls kuperat. Lekplatser och barnaktiviteter finns inom hotellen. Blöjor och barnmat finns på hotellens supermarkets och på apoteket i Port Ghalib.

 • Shopping

  Hotellen ligger utspridda längs Marsa Alam-kusten och det finns inga shoppingcenter eller butiker längs sträckan. På många av hotellen kan du handla i småbutiker som säljer strandkläder, smycken, souvenirer och apoteksvaror.

  Den närmsta badorten som har ett centrum är Port Ghalib med en elegant marina som kantas av småbutiker med kläder, parfym, kryddor och souvenirer. En bit därifrån ligger shoppingområdet The Khan, byggt som en egyptisk basar.

 • Restauranger och nöjen

  Hotellen i Marsa Alam har egna restauranger men utanför hotellområdena finns inga restauranger eller något nöjesliv.

  I badorten Port Ghalib finns många restauranger, de flesta med internationell inriktning och menyer med pasta, pizza och hamburgare. Nöjeslivet är svalt, barerna i marinan i Port Ghalib har öppet till klockan ett på natten.

 • Prisnivå

  • Pizza på restaurang ca 90–100:-
  • En öl (50 cl) på restaurang ca 45:-
  • Enkel lunch ca 90–110:-
  • Enkel middag ca 145-200:-
  • 1 liter vatten i butik ca 3:-
  • Läsk (33 cl) i butik ca 4:-

  Importerat öl, vin och sprit är dyrt i Egypten. Lokala viner kostar ca 200:- per flaska på restaurang.

  Det går inte att betala med egyptiska pund på hotellen, t ex om du bokar och betalar för utflykter på plats. De betalsätt som fungerar är USD, EUR och kreditkort.

 • Invånarantal

  I Marsa Alam finns 5 000 invånare.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs inte.

 • Resa med rörelsehinder

  Inom hotellområdena är det relativt bra framkomlighet, utanför hotellen finns mycket lite bebyggelse och inga trottoarer.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Egyptisk pund (EGP). Det är bäst att ha sin reskassa i form av euro, det accepteras överallt. Hotellen föredrar euro eller kreditkort. Enligt egyptisk lag ska hotellnotor betalas i euro, USD, kreditkort eller i landets valuta mot uppvisande av egyptiskt växlingskvitto.
  De flesta hotell har uttagsautomater, där kan du dock bara ta ut lokal valuta (egyptiska pund). När du betalar med kort dras summan i US dollar. Det finns två banker i Port Ghalib, öppet söndag – torsdag till kl 14.00.

  Pass- och visumregler
  Läs om pass- och visumregler här »

  Några tips
  Bakteriefloran i Egypten är annorlunda än den vi är vana vid. Tvätta händerna innan maten, drick inte kranvatten och undvik is.
  Myggmedel finns att köpa på apotek.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca 23/4–23/5 2020, fastar många muslimer från soluppgång till solnedgång. Vissa butiker kan ändra sina öppettider under Ramadan. Fastemånaden avslutas med en stor fest som varar i dagarna tre.