/Egypten

Hitta Nemo - för både vuxna och barn

av Lin Kraft, TUI, Stockholm.

Snorkling öppnar en helt ny värld! Och det fungerar riktigt bra att även ta med små barn - alla fängslas av världen under ytan.

Tips: titta gärna på Disneyfilmen "Rädda Nemo" innan resan till Egypten. Då kommer barnen (och ni vuxna) att känna igen många av ”huvudrolls”-fiskarna.

Vem gillar inte Nemo? Vem gillar inte Nemo?

Att detaljstudera Nemo, clownfisken, är skoj vare sig man snorklar eller dyker. Se upp för att komma för nära "boet" i anemonen. Trots att den ser silkeslen ut bränns den värre än en brännässla. Dessutom försvarar Nemo sitt revir och går till "attack" mot den som kommer för nära. Att detaljstudera Nemo, clownfisken, är skoj vare sig man snorklar eller dyker. Se upp för att komma för nära "boet" i anemonen. Trots att den ser silkeslen ut bränns den värre än en brännässla. Dessutom försvarar Nemo sitt revir och går till "attack" mot den som kommer för nära.

Fridykning. Fridykning.

Både stora och små blir tagna av livet under ytan. I Egypten är det oftast bra sikt och massor av fina fiskar i härliga färger att titta på. Både stora och små blir tagna av livet under ytan. I Egypten är det oftast bra sikt och massor av fina fiskar i härliga färger att titta på.