Fakta om El Gouna

 • Huvudstad

  Kairo
 • Valuta

  Egyptisk pund (EGP)
 • Språk

  Arabiska
 • Folkmängd

  ca 1 000
 • Tidsskillnad

  +1 timme
 • Transfertid

  ca 40 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 30:-

1 liter vatten
ca 7:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 5 tim 15 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid ca 40 min. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.
  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Grovkornig sandstrand längs med hela Hurghadabukten och lagunerna i El Gouna. De flesta stränder tillhör hotellen och det finns inte så många offentliga stränder. De flesta stränder är långgrunda.

  Badskor rekommenderas då det kan finnas rester av döda koraller.

 • Upplev mer

  I samarbete med den skandinaviska dykskolan Colona Dive Center arrangerar vi förbokningsbara PADI dykkurser och dykpaket.

  Vid dykning tillkommer en skatt på ca 20:-/per person och dag, den betalas på plats. Hyra av dykutrustning ca 230:-/dag, hyra av snorkelutrustning ca 50:-/dag.

  Andra aktiviteter är tennis, gym, biljard, gocart, golf, häst- och kamelridning, paintball, minigolf och kite-surfing.

  Besök beduiner på ökensafari, upplev Röda havets fantastiska undervattensvärld. Följ med till Kairo, världsmetropolen med pyramiderna och det Egyptiska museet, eller besök Luxor, ett av världens största utomhusmuseum!

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från El Gouna till Hurghada 25 km, till Kairo ca 505 km, Luxor ca 310 km.

  Kommunikationer
  Lokala buss- och båtlinjer trafikerar inom El Gouna flera gånger i timmen till fasta priser, ca 7:-/dag eller 30:-/vecka. Även taxi finns till fasta priser ca 25:-/enkel resa. Till Hurghada går det buss 3 ggr/timmen från morgon till kväll, ca 7:-/resa. Billiga "tuk tuk-bilar" som kör inom El Gouna finns på beställning.

 • Resa med barn

  El Gouna är ett barnvänligt område med lite trafik, långgrunda stränder samt aktiviteter och internationella barnklubbar på de allra flesta hotell.

 • Restauranger och nöjen

  Nöjesutbudet i El Gouna är ganska begränsat, det finns en hel del kaféer och barer i både Abu Tig Marina och Down Town. Ett fåtal nattklubbar finns också. Speciellt i Marinan hittar man Papas Island och C-Bar med live spelningar och DJ:s flera gånger i veckan. Sommartid hålls flera street festivaler både i Marinan Abu Tig och Down Town med uppvisningar.

 • Shopping

  Det finns två centrum i El Gouna, Down Town och Abu Tig Marina. Down Town ligger på en konstgjord ö och här finns bland annat ett mindre basarområde, restauranger och pubar. I Abu Tig Marina ligger lyxiga båtar och här finns en vacker strandpromenad som kantas av exklusiva butiker, restauranger och kaféer.

  I närheten av Down Town ligger Tamr Henna-torget där det finns flera livsmedelsbutiker, post, informationscenter, apotek, bank etc.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 7:-, läsk (33 cl) ca 7:-.
  På restaurang: Öl (50 cl) ca 30:-, enkel lunch ca 45:-, middag ca 40–120:-, pizza ca 30:-.

  Importerat öl, vin och sprit är dyrt i Egypten. Lokala viner kostar ca 100–120:- per flaska på restaurang och ca 50:- i taxfreebutik. Alkohol finns även att köpa i livsmedelsbutiker, en flaska vin ca 75:-.

  Egypten har speciella regler för tullfria varor. Du kan handla tullfria varor inom 48 timmar efter ankomst till landet. Därefter är det förbjudet. Varorna finns i speciella taxfreebutiker och allt du handlar registreras i passet.

  Det finns inga taxfree-butiker eller andra butiker som säljer tullfria varor i Sahl Hasheesh. Taxfree rekommenderas att inköpas innan ankomst eller under flygresan.

  På fredagar, muslimernas helgdag, är affärerna stängda på förmiddagen och öppnas åter på kvällen.

 • Invånarantal

  Bofasta: Ca 1 000 personer. Turistsäsong: Ca 9 000 personer.

 • Adapter

  220 V. Adapter behövs ej.

 • Resa med rörelsehinder

  El Gouna är en avgränsad stad – en sk ”gated community”. Det är bra framkomlighet och få nivåskillnader.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Egyptiska pund (LE). Kreditkort, främst VISA och Mastercard accepteras som betalningsmedel på stora restauranger och hotell. Det finns flera banker på orten som har uttagsautomater och som växlar pengar. I El Gouna tas inte resecheckar emot.

  Reskassa i form av euro rekommenderas, det går inte att betala med egyptiska pund på hotellen, utanför hotellområdena rekommenderas egyptiska pund. Enligt egyptisk lag ska hotellnotor betalas i euro eller med kreditkort. Om du bokar och betalar för utflykter på plats gäller betalsätt som USD, EUR eller kreditkort.

  Uttagsautomat finns på alla våra hotell i El Gouna (dock ej på hotell Ocean View, bank och uttagsautomat finns i Marinan, ca 5 min promenad).

  Övrigt
  Bakteriefloran i Egypten är annorlunda än den vi är vana vid. Du kan själv minska riskerna genom att tvätta händerna innan måltid, inte dricka kranvatten och undvika is.

  Mygg kan förekomma. Myggmedel finns att köpa på alla apotek. Flygtrafik kan tidvis vara störande.

  November-mars kan det vara kallt nattetid, det kan även blåsa friska vindar.

 • Ramadan

  Under Ramadan, ca 23/4–23/5 2020, fastar många muslimer från soluppgång till solnedgång. Vissa butiker kan ändra sina öppettider under Ramadan. Fastemånaden avslutas med en stor fest som varar i dagarna tre.