/Sharjah

Dubais finaste stränder

av Matilda, Guide, Dubai

Det finns så mycket att se här i Dubai, så en lugn dag på stranden behöver man väl också när man har semester. Dubai har faktiskt många fina ständer, även fast många bara ser det som en stor stad. Stränderna har jättefin sand och man har utsikt över alla skyskrapor.

De två stränder som finns i Dubai ligger på Jumeirah Beach Road. Den ena heter "Jumierah Beach Park". Här kostar det ca 5 AED att gå in per person. Här finns det en park som många lokalbor besöker, framförallt på fredagar då det är deras lediga dag. Går man igenom parken så kommer man till stranden. På stranden kan man hyra solstolar och parasoll och de har även en liten resturang där det mest serveras snabbmat. Vissa dagar i veckan så är endast kvinnor och barn välkomna, alltså inga män. Dessa dagar kan ändras så man bör alltid dubbelkolla med oss guider eller personalen på hotellet som brukar vara uppdaterade.

Bredvid Jumierah Beach Park så hittar man Jumeriah Open Beach. Här är det gratis att gå in och jag tycker inte det är någon större skillnad på stränderna, det som skiljer dem åt är att det inte finns någon resturang på Jumeriah Open Beach, och att alla är välkomna hit, alla dagar! Några av hotellen i Bur Dubai området erbjuder gratis transport till stranden med en buss, så man kan alltid använda den eller ta sig hit med taxi.

Dubai har allt, mycket sevärdheter men även plats för avkoppling på stranden!

Den här bilden är ifrån Jumierah Beach Park. Många palmer och vit sand som gör att man får en känsla av att man befinner sig på en paradisö. Den här bilden är ifrån Jumierah Beach Park. Många palmer och vit sand som gör att man får en känsla av att man befinner sig på en paradisö.