/Dubai/Förenade Arabemiraten

Träna skidåkning i Dubai

av Mathias Bergendahl, Kommunikationsavdelningen i Stockholm

Skidåkning i Dubai? Ja, det låter onekligen tokigt. Nåvål, jag beslöt mig för att testa skidbacken som finns inomhus i Mall of the Emirates.

Besöket på Ski Dubai börjar som sig bör med uthämtning av pjäxor och skidor som tillsammans med hyra av skidoverall ingår i priset på cirka 300 kronor per person. Handskar och mössa får man antingen ta med eller köpa. Jag tror jag betalade ungefär 10 kronor för handskarna som blev roliga souvenirer eftersom det står Ski Dubai på dem. Besöket på Ski Dubai börjar som sig bör med uthämtning av pjäxor och skidor som tillsammans med hyra av skidoverall ingår i priset på cirka 300 kronor per person. Handskar och mössa får man antingen ta med eller köpa. Jag tror jag betalade ungefär 10 kronor för handskarna som blev roliga souvenirer eftersom det står Ski Dubai på dem.

Här närmar jag mig toppen av skidbacken och det är snart dags att hoppa av sittliften. Snön i backen är kanske något förvånande av bra kvalitet, vilket kan ha att göra med att temperaturen konstant ligger på -1 C. Här närmar jag mig toppen av skidbacken och det är snart dags att hoppa av sittliften. Snön i backen är kanske något förvånande av bra kvalitet, vilket kan ha att göra med att temperaturen konstant ligger på -1 C.

Backen är som längst 400 meter lång och som sig bör finns en fin värmestuga i mitten av backen där man kan hoppa av sittliften. Backen är som längst 400 meter lång och som sig bör finns en fin värmestuga i mitten av backen där man kan hoppa av sittliften.

Jag valde att prova skidbacken klockan 22 på kvällen eftersom pisten var så gott som tom vid den tiden. Innan det var dags passade jag på att spana in andra åkare från en av de många restauranger som finns inne i Mall of the Emirates med utsikt över vinterlandskapet. Jag valde att prova skidbacken klockan 22 på kvällen eftersom pisten var så gott som tom vid den tiden. Innan det var dags passade jag på att spana in andra åkare från en av de många restauranger som finns inne i Mall of the Emirates med utsikt över vinterlandskapet.

Här är skidbacken. Ja, inuti den lustiga byggnaden ovanför Mall of the Emirates alltså. Här är skidbacken. Ja, inuti den lustiga byggnaden ovanför Mall of the Emirates alltså.