/Dubai/Förenade Arabemiraten

Kvällsgolf i Dubai

av Mathias Bergendahl, kommunikationsavdelningen i Stockholm

I Dubai finns så mycket att göra och se att det kan vara svårt att få tid för en golfrunda under dagtid.

Här är mitt Insidertips:

På Faldo Course i Dubai, en av de två golfbanorna på Emirates Golf Club, behöver man inte stressa för att hinna spela klar rundan innan det blir mörkt. Här är nämligen golfbanan helt upplyst till strax före midnatt.

Faldo Course är en av två inom Emirates Golf Club. Precis som namnet antyder är banan designad av sex-faldige major-vinnaren Nick Faldo. Alldeles intill banan ligger Majlis Course där Henrik Stenson vann Dubai Desert Classic 2007. Båda 18-hålsbanorna är öppna under dagen - endast Faldo Course är upplyst på kvällen. Faldo Course är en av två inom Emirates Golf Club. Precis som namnet antyder är banan designad av sex-faldige major-vinnaren Nick Faldo. Alldeles intill banan ligger Majlis Course där Henrik Stenson vann Dubai Desert Classic 2007. Båda 18-hålsbanorna är öppna under dagen - endast Faldo Course är upplyst på kvällen.

När jag spelade på Faldo Course gick jag ut vid 16-tiden på eftermiddagen vilket gjorde att jag både fick skåda den imponerande raden av höghus både i dagsljus på seneftermiddagen och i skenet av neonljus på kvällen. När jag spelade på Faldo Course gick jag ut vid 16-tiden på eftermiddagen vilket gjorde att jag både fick skåda den imponerande raden av höghus både i dagsljus på seneftermiddagen och i skenet av neonljus på kvällen.

På Faldo Course går man ut fram till klockan 19:45 för en 18-hålsrunda och 21:55 för en 9-hålsrunda. På Faldo Course går man ut fram till klockan 19:45 för en 18-hålsrunda och 21:55 för en 9-hålsrunda.

På avstånd ser man höghusen i Dubai Marina. På avstånd ser man höghusen i Dubai Marina.

Dubai Metro går precis intill Faldo Course. På bilden syns hållplatsen Nakheel - härifrån ser man golfbanan när man passerar på tåget. Bästa sättet att komma till golfbanan är dock taxi. Dubai Metro går precis intill Faldo Course. På bilden syns hållplatsen Nakheel - härifrån ser man golfbanan när man passerar på tåget. Bästa sättet att komma till golfbanan är dock taxi.