/Dubai/Förenade Arabemiraten

Deira - Det gamla Dubai

av Matilda, Guide, Dubai

Dubai är väldigt modernt och exklusivt med många häftiga byggnader och många fina områden. Men Dubai har även en äldre del, som kallas för "den gamla delen" av Dubai.

Det var här allt en gång började för flera hundra år sedan. Idag finns här många lokala marknader, där det säljs kryddor, väskor, lyktor, skor, sjalar osv. Många kommer även hit för att köpa äkta guld eftersom det är billigare än hemma. Här ska man även pruta på priset, upp till 80 % om man är riktigt bra! Försäljarna vet att ni kommer att pruta så de lägger priset högt, så gör ditt bästa tills du får ner det till ett pris som är rimligt.

Man kan även segla mellan de olika marknaderna på floden "The Greek" som de säger här. Det gör man med en träbåt som kallas för Abra. Det kostar knappt 2 sek per person för att åka med över floden. Det är väldigt lokalt och kul att testa på och se den stora skillnaden mellan lyx och lokalt.

Här är en Abra-båt som ta dig över floden, och på båda sidorna av floden så finns det massa marknader. Här är en Abra-båt som ta dig över floden, och på båda sidorna av floden så finns det massa marknader.