/Downtown Dubai

Burj Khalifa - världens högsta byggnad

av Matilda, Guide, Dubai

Något som man ser från hela Dubai är Burj Khalifa som är världens högsta byggnad på totalt 828 m. "Burj" betyder torn och "Khalifa" är sheijken över de Förenade Arabemiraterna och Abu Dhabi.

Detta är en häftig byggnad som är en av de populäraste sevärdheterna i Dubai. Att åka upp i tornet och se Bubai uppifrån är något man måste göra. En bra idé är att boka biljetter via deras egen hemsida, gärna några veckor innan man kommer ner, för att vara säker att på man får en bra tid. Det är öppet alla dagar från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Man kan även boka här på plats, med detta är väldigt dyrt.

Ni åker upp i världens snabbaste hiss, 10 m / sekund, och tar er då upp på 452 meter där ni får den bästa utsikten! Många vill se det på dagen när det är ljust, och vissa föredrar på kvällen när man ser hela Dubai upplyst av alla lampor. Från tornet kan man bland annat se The Palm, den konstgjorda ön som är byggd som en palm och det 7 stjärniga hotellet Burj Al Arab. Man kan även se fontänshowen uppifrån vilket är superhäftigt! Detta är en perfekt sevärdhet som passar alla!

Här är utsikten över fontänshowen och Dubai mall under dagtid. Här är utsikten över fontänshowen och Dubai mall under dagtid.