Dominikanska republiken

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här finns både bekväma All Inclusive-hotell och små hotell vid stränderna. Under vintersäsongen finns allra mest att välja på. Då kan du flyga hit med bekvämt nonstopflyg.  Läs mer

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här finns både bekväma All Inclusive-hotell och små hotell vid stränderna. Under vintersäsongen finns allra mest att välja på. Då kan du flyga hit med bekvämt nonstopflyg. 

Att du är i Karibien märks på det tropiska klimatet och de långa, ljusa, palmkantade stränderna. I det turkosskimrande havet är medeltemperaturen 26–28 grader och korallreven är perfekta för snorkling och dykning.

Karibiska rytmer
Överallt hör du medryckande dansmusik – på stranden, från barerna, i butiker och taxibilar. I Dominikanska republiken är det inte minst merengue och bachata som man älskar att röra höfterna till. Livsglädjen smittar av sig och det är svårt att inte bli förtjust i befolkningen med sitt blandade ursprung från både Afrika, Europa, USA och Asien.

Regnskog och kolonialstäder
En bit in från kusten väntar regnskogsklädda berg, vattenfall och odlingar av sockerrör. Det är klart värt att göra en utflykt till huvudstaden Santo Domingo, Karibiens äldsta stad med kyrkor och palats från spanjorernas första tid i Nya världen. I de mysiga kolonialkvarteren är stämningen hög bland matstånd, klubbar och musikbarer.

Nio resmål under vintersäsongen
För familjer, par och alla andra som vill ha en skön (och prisvärd!) allt-i-ett-semester har vi flera tips:

  • I Punta Cana kan du kombinera lyxig All Inclusive vid vita stränder med utflykter till den coola huvudstaden Santo Domingo.
  • Rio San Juan och Playa Dorada har hotell där mat, sport och underhållning ingår. 
  • Costa Dorada är ett annat resmål där All Inclusive-hotellen ligger på rad.
  • Cabarete och Las Terrenas har mer av shoppingstråk, restauranger och musikbarer med karibiska rytmer. Här lever du dessutom billigare än på mer lyxinriktade platser i Karibien.
  • Samana är känt för sina vita stränder på en halvö. 
  • Lugna Bayahibe på sydkusten ligger alldeles intill en nationalpark med små paradisöar.

Resor under sommarsäsongen
Under sommarsäsongen kan du boka din paketresa till Dominikanska republiken med reguljärflyg. Våra RIU-hotell i Punta Cana har restauranger, vattensporter och andra aktiviteter. Vädret på sommaren är lika varmt men med fler regnskurar. Läs mer om vädret i Dominikanska republiken.

Kombinera flera resmål eller hotell
Väljer du en tvåveckors- eller treveckorsresa kan du kombinera två resmål veckovis för att uppleva mer. Det finns dessutom resor för dig som bara vill stanna borta en vecka.

Visa mindre

Rekommenderade hotell