Fakta om Dominikanska republiken

 • Huvudstad

  Santo Domingo
 • Valuta

  Dominikanska pesos (DOP)
 • Språk

  Spanska
 • Folkmängd

  10 650 000
 • Tidsskillnad

  -5 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 50:-

1 liter vatten
ca 10:-

Prisexempel från Cabarete

Bra att veta

 • Visste du att...

  Ön Hispaniola, dagens Dominikanska republiken och Haiti, var den första platsen i Amerika att upptäckas av européerna. Christofer Columbus upptäckte ön 1492 i sin jakt på en västlig väg till Indien. Columbus son Diego utsågs till Spaniens förste guvernör för den nya kolonin.

  Criollo är namnet på det dominikanska köket, som har inslag från både Karibien, Spanien och Afrika. Basingredienserna är ris och bönor, de vanligaste tillbehören är tropiska frukter, kokos och grön matbanan.

  Bärnstenskusten, landets norra kuststräcka, räknas som världens bästa fyndplats för bärnsten, som på spanska heter ámbar. Puerto Plata är centrum för tillverkningen av smycken av denna ädelsten.

  Det officiella språket i Dominikanska republiken är spanska. Engelska är gångbart och ett blandspråk baserat på franska och spanska förekommer.

 • Pass och visum

  Ambassadens Tel 08-667 46 11. Turistkort krävs. Du som reser med reguljärflyg kan ordna turistkortet i förväg via den officiella sidan för turistkortet, eller mot betalning vid ankomst. Passet behöver vara giltigt under hela vistelsen i landet, på resor utanför EU/Schengen rekommenderar vi dock att passet alltid är giltigt i minst 6 månader vid hemresan pga. mellanlandingar och framtida ändringar.

  Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Dessa uppgifter fyller du i på ditt reguljära flygbolags hemsida.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

  Observera att om du reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.