Konnos beach

En av Cyperns absolut vackraste stränder är Konnos beach på öns sydöstra kust. Denna populära strand ligger i den norra delen av nationalparken Cape Greco - mellan Cape Greco och Protaras.

Konnos beach - perfekt för barn

Stranden har lugnt vatten och är långgrund, och passar väldigt bra för små barn. Stranden ligger i viken med samma namn, Konnos Bay, och bjuder magnifika vyer, gyllene sand på gränsen till vit och kristallklart vatten. Den är 200 meter lång och 25 meter bred, och dess läge i en skyddad vik gör att du här klarar dig helt från vind och vågor.

Du tar dig hit enkelt från Agia Napa med en biltur på mindre än 15 minuter och till Fig Tree Bay är det knappa 3 kilometer. Åk mot Cape Greco och sväng av hotell Grecian Park. Därifrån leder en slingrig serpentinväg ned till vattnet.

En populär strand med blå flagg

Hela viken anses vara en av de vackraste stränderna på Cypern, och är populär bland både lokalbefolkning och turister. På stranden finns vattensport och solbäddar, och i närheten av stranden finns både butiker och restauranger. Restaurangerna är av enklare slag men är lika mysiga som de är avslappnade, har utsikt över viken och borden får naturlig skugga från pinjeträd. Det finns övernattningsmöjligheter i anslutning till stranden, och inte minst ligger flera lyxhotell en liten bit ifrån.

Konnos beach är certifierad med blå flagg vilket betyder att den följer alla regler som finns kring vattenkvalitet, hänsyn till miljö och hållbarhet, att stranden är trygg och har rätt nivå av service och underhåll. Konnos beach blir mer och mer populär för varje år, då många upptäcker denna tidigare gömda pärla - men är fortfarande en så ovanlig kombination som en av de lugnaste men samtidigt allra mest pittoreska stränderna på Cypern.