Cyperns finaste stränder

Kristallklart vatten och en mjuk sandstrand eller hopp från klipporna, vad väljer du?

Här ger vi dig tips på fem stränder på Cypern som alla är unika på sitt sätt.

1. Fig Tree Bay

Det är lätt att förstå varför Fig Tree Bay Beach vid den lilla orten Fig Tee Bay (även kallad Protaras) blivit en familjefavorit. Knallblått långgrunt vatten, finkornig sandstrand, trevliga tavernor och hög servicenivå. Även snorklingen är fantastisk då stranden ligger i en skyddad vik så man slipper höga vågor. Fig Tree Bay har dessutom den internationella miljöutmärkelsen ”Blå Flagg” det betyder att vattnet håller hög kvalitet, stranden är ren och servicen ligger på topp. Och tröttnar du på sol och bad och vill ha lite mer liv, kanske shopping, ligger semesterorten Ayia Napa bara en kort taxifärd söderut.

Här kan du läsa mer om våra resor till Fig Tree Bay.

2. Nissi Beach

Nissi Beach ligger vid kusten strax utanför den populära semesterorten Ayia Napa. Den vackra stranden har varit med på ett antal topplistor över världens finaste. Här är sanden mjuk och vit som pärlemor och vattnet är turkost. Namnet på stranden kommer från grekiskans ”nissi” som betyder "liten ö". Namnet har den fått efter den lilla ö som ligger precis utanför stranden. Precis som Fig Tree Bay kan Nissi Beach stoltsera med miljöutmärkelsen Blå Flagg. Vid stranden hittar du också en mängd sportaktiviteter, allt från vattenskidor till paragliding. Här ligger även restaurangerna på rad. Och vill du ha ett ännu större utbud ligger Ayia Napas centrum bara några kilometer bort.

Här kan du läsa mer om våra resor till Nissi Beach.

3. Cape Greco

Cape Greco är en naturreservat, några kilometer bort från Ayia Napa. Utsikten och naturen härifrån är fantastisk. Cape Greco är perfekt för klippbad, snorkling och dykning. Klipporna, havsgrottorna och det kristallklara smaragdgröna vattnet gör snorklingen extra njutbar och spännande. Många kommer hit i bil eller på moppe men för den som vill promenera tar det ungefär en kilometer från lokalbussen uppe på stora vägen och ner till ett litet kapell (via en fantastisk utsiktsplats).

Här kan du läsa mer om våra resor till Ayia Napa.

4. Konnos Beach

Konnos Beach ligger ungefär 3 kilometer från Fig Tree Bay (Protaras). Stranden räknas till en av Cyperns finaste och består av finkornig gyllene sand och turkosblått vatten som passar perfekt för snorkling. Konnosstranden är bred och mycket barnvänlig eftersom den är skyddad från blåst och har nästan inga vågor alls. Här finns ett stort utbud av vattensporter, duschar och badvakter. Konnos Beach är också lokalbornas favoritstrand, vilket gör att det på helgerna kan vara lite mer folk än vanligt. Du kan ta dig till stranden med bil, motorcykel och cykel, eller till fots.

5. Makronissos Beach

Makronissos Beach är en fin strand strax utanför Ayia Napas centrum. Stranden består av 3 halvmåneformade bukter med finkornig gyllene sand. Vattnet är klart och långgrunt och därför mycket barnvänligt. Solstolsuthyrning och tavernor finns och även ett stort utbud av olika vattensporter. Hit tar du dig enkelt med buss eller till fots. Bussen stannar ca 500 meter från stranden.