Blå Lagunen

Det är inte svårt att förstå att varför Blå Lagunen av många anses vara en av de finaste platserna på Cypern! Inte nog med det turkosa och kristallklara vattnet, lagunen ramas vackert in av omgivningarna där du ser bergen i Akamas National Park torna upp sig i bakgrunden. Blå Lagunen ligger på den nordvästra sidan av ön, drygt fem mil norr om Pafos. Åk hit för en skön dag full av avkoppling, sol och massor av salta dopp.

Snorkla i det klara vattnet

Blå Lagunen ligger i en skyddad vik som kantas av klippor, vilket gör att vattnet ofta är varmare här än på andra badplatser på Cypern. Vattnet får sin härliga turkosa färg tack vare att bottnen består av vit sand. Vattnet i viken är nästintill transparant, så passa på att utforska livet under ytan med snorkel och cyklop, eller varför inte ta på dykutrustningen. Det finns gott om olika sorters fiskar att spana in!

Hur hittar jag till Blå Lagunen?

Det bästa sättet att ta sig till Blå Lagunen är att åka med på en båtutflykt från den lilla fiskebyn Latchi. Till Latchi tar du dig lättast med hyrbil, ca en timme från Pafos. På vägen kan du passa på att stanna till i någon av de små byarna och äta lunch på en mysig taverna. Båtturen längs med det vackra kustlandskapet är en upplevelse i sig, du åker bland annat förbi Afrodites klippa. Båtarna brukar stanna i lagunen några timmar, så det finns gott om tid för bad. Ombord serveras det ofta snacks och kalla drycker.

Det går också att köra till Blå Lagunen, men då behöver du en jeep eller annat fyrhjulsdrivet fordon. Vägarna är nämligen gropiga och långt ifrån anpassade för en vanlig bil. Från Pafos tar det ca 1,5 timme att köra.