Fakta om Nissi Beach

 • Huvudstad

  Nicosia
 • Valuta

  Euro (EUR)
 • Språk

  Grekiska, turkiska
 • Folkmängd

  ca 3 000 (avser Ayia Napa)
 • Tidsskillnad

  +1 timme
 • Transfertid

  ca 45–60 min

Pass och visum

Läs om pass- och visumregler här

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 110:-

1 liter vatten
ca 9:-

Uppskattat genomsnitt

Bra att veta

 • Flygtid

  Din restid beror på vilket flyg du väljer. Cirka 4 tim 20 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda.

 • Transfertid

  Beräknad transfertid cirka 45–60 min. Boka busstransfer eller privat transfer med taxi eller minibuss. När du bokar resan ser du vilka transferalternativ som finns tillgängliga.

  Här kan du läsa mer om transfer »

 • Sol och bad

  Nissi Beach och Sandy Bay är två fina sandstränder med turkost vatten som ligger vid våra hotell.

  Sandy Bay ligger i en bukt innan Nissi Beach. Stranden är mycket barnvänlig och det finns solstolar, parasoll och vattensporter. Vid stranden ligger flera strandrestauranger.

  Nissi Beach är Ayia Napas kändaste strand med vit sand. Här är vattnet mer långgrunt och du kan promenera ut till den lilla ön som ligger utanför. Stranden är lugnast i början. Längs med strandkanten finns gott om strandrestauranger och caféer.

  Bor du vid Nissi Beach har du promenadavstånd till Landa Beach och Makronissos Beach.

  I Ayia Napa-området finns 12 stränder som har Blue Flag, de två längsta är Grecian Bay och Nissi Beach. Här finns även Landa Golden Beach, Makronissos och Agia Thekla Beach. Inne vid Ayia Napas hamn ligger den långa strand som alla båtturer utgår från.

  Parasoll och solstol ca 50:-/dag, finns på stränderna fram till slutet av november.

 • Upplev mer

  Ett par av hotellen har tennisbanor, välutrustade gym och spa-behandlingar. Det finns dessutom flera boulebanor i Ayia Napa-området.

  Cykel finns att hyra och fina cykelbanor tar dig till såväl småbyarna som till huvudorten Paralimni, ca 10 km från Ayia Napa. Området har många fina promenadvägar utmed kusten och i naturreservatet Cape Greco.

  Tennis, boule, cykling, segling, trampbåt, motorbåt, vattenskidor, bananbåt, dykning, introduktionsdyk ca 620:-, PADI-utbildning ca 4.040:-. På Cypern måste du ha fyllt 12 år för att få dyka, ett tips för barnfamiljer är vår snorklingsutflykt.

  Det finns flera bra och välutrustade gym och flera minigolfbanor i Ayia Napas centrum.

  Tre golfbanor ligger i Pafosområdet, ca 15 mil från Ayia Napa.

  Den cypriotiska påsken är en viktig högtid som firas på många sätt runt hela ön. Vattenfestivalen Kataklysmos firas helgen runt månadsskiftet maj–juni i alla städer som ligger vid kusten. Vinfestivalen i Limassol firas i slutet av augusti och i början av september. Operaföreställningar framförs utomhus i Pafos i slutet av augusti/början av september.

 • Boka hyrbil

  Reser du till Nissi Beach kan du förboka hyrbil för en eller flera dagar genom oss.
  Så här bokar du hyrbil på Cypern »

 • Ta sig runt

  Avstånd
  Från Ayia Napas centrum till flygplatsen 44 km, till Fig Tree Bay 10 km, Larnaca 41 km, Nicosia 83 km, Limassol 111 km, Pafos 179 km.

  Kommunikationer
  Du kan smidigt ta buss och taxi in till Ayia Napa om du inte vill promenera.
  Taxi inom Ayia Napa ca 90-120:-, till Fig Tree Bay ca 190:-, Larnaca ca 500:-. Taxi flygplatsen–Ayia Napa ca 600:-. Kvällstid högre taxa, gör upp om priset innan.

  Buss inom Ayia Napa och till Fig Tree Bay och Paralimni ca 10:-. För tidtabell se: www.intercity-buses.com

  Till Fig Tree Bay och Paralimni ca 10:-, dagskort 20:-. Under perioden maj–oktober går buss till Fig Tree Bay och Paralimni 3 gånger i timmen dagtid. För tidtabell se: www.osea.com.cy

 • Resa med barn

  Barnmat och blöjor finns att köpa i större supermarkets. Det finns både supermarkets och minimarkets vid våra hotell.

  Nissi Beach och Ayia Napa är barnvänliga resmål med långgrunda stränder. Här finns en rad aktiviteter för små och stora barn med flera allmänna lekparker av europeisk standard. Luna Park är öppen från sen eftermiddag med åkattraktioner, lotterier och en lekplats inomhus. Vattenlandet Water world har lekplats under tak, små plaskpooler och vattenrutschbanor för de minsta och de äldre barnen.

  I Paralimni finns inomhuslekplats och bowling med servering öppen alla dagar.

 • Restauranger och nöjen

  Längs med huvudgatan, Nissi Avenue, ligger många restauranger. Inne i Ayia Nap finns restauranger med mat från många av världens kök. I hamnen hittar du även ett flertal fisk- och skaldjursrestauranger.

  Det cypriotiska köket är som bäst på lokala tavernor i utkanten av Ayia Napa.

 • Shopping

  Inne i Ayia Napa och längs med Nissi Avenue finns gott om souvenirbutiker men även några guld-, kläd- och skoaffärer.

 • Prisnivå

  I butik: 1 liter vatten ca 9:-, läsk (33 cl) ca 10:-.
  På restaurang: enkel lunch ca 75:-, enkel middag ca 150:-, öl (50 cl) ca 25:-, pizza ca 110:-.

 • Invånarantal

  Ayia Napa (och Nissi Beach) har cirka 3 000 invånare, under hösäsong växer antalet genom säsongsanställda i turistnäringen.

 • Adapter

  220 V, adapter behövs.

 • Resa med rörelsehinder

  Huvudgatan Nissi Avenue är relativ plan. Nivåskillnader kan förekomma.

  Området är relativt jämnt, bra för cykling och med flera cyklingstråk. Men det kan förekomma trottoarer med höga kanter.

  Det finns 40 stränder på Cypern som påbörjat arbete med att bygga ramper och andra faciliteter för rörelsehinder. Dessa stränder är öppna från maj till oktober.

  Det finns ett par vandringsstråk på Cypern som anpassats för att kunna användas med rullstol – en i Trodos-området och en i Machairaskogen.

  På respektive hotellsida hittar du information om hotellets faciliteter och rummen under fliken ”Hotellfakta”. Om rum specialanpassade för personer med rörelsehinder finns tillgängliga på hotellet finns där även mer information om dessa.

 • Viktig information

  In- och utcheckning
  Här kan du läsa om in- och utcheckningsregler på hotellen »

  Valuta och kreditkort
  Euro (EUR). Kontokort kan användas i de flesta restauranger och affärer. Uttagsautomater finns. Bankernas öppettider är mån–fre kl 8.30–13.30.