Karta över Cypern

Här överblickar du hela Cypern. Vill du veta mer om något av resmålen är det bara att klicka på en av ballongerna. Mer om hotell och våra resor till Cypern läser du under fliken Översikt.

Upptäck Cypern med Hyrbil

Cypern är ett perfekt resmål att upptäcka på egen hand med hyrbil. Längs med kusten finns massor av härliga sandstränder och inåt landet finns vackra bergslandskap där du hittar mysiga byar med klassiska cypriotiska tavernor och vingårdar.

Från Ayia Napa – Natur, kultur och bad

Från Ayia Napa har du inte långt till Larnaca. Här hittar du det arkeologiska museet med spännande utställningar och samlingar för den historieintresserade. Dessutom har du den fina sandstranden Mackenzie nära Larnaca där du kan testa vindsurfing. Du kan också ta en heldag upp i bergen. I Trodos vackra landskap finns mysiga byar och vingårdar som klänger sig fast vid de grönskande bergsväggarna.

Från Limassol – Vinmuseum, Pafos och vackra vattenfall

Från Limassol kan du åka till den mindre staden Pafos där det finns flera antika sevärdheter och mysiga stränder längs med vägen. Utanför Limassol hittar du även Cyperns vinmuseum ifall du inte vill åka upp i bergen, där kan du lära dig allt om öns vinproduktion och –historia. I Trodosbergen finns naturreservat med vackra vattenfall.