Golf på Cypern

Med 340 soldagar om året är Cypern en av Medelhavets mest solsäkra öar. Det innebär ett behagligt väder oavsett när du reser, både tidig vår och sen höst, men även vintertid då temperaturen oftast inte går under 16 grader på dagarna. Inte nog med att vädret gör Cypern till ett perfekt resmål för din nästa golfresa, här finns också det femstjärniga hotellet TUI Sensatori Resort Atlantica Aphrodite Hills med sin prisbelönta golfbana.

Hotellet och golfbanan ligger i semesterbyn Aphrodite Hills, uppe på en höjd vid havet några mil öster om Pafos. Nere vid havet ligger utflyktsmålet Afrodites klippa, Petra tou Romiou – som enligt myten sägs vara just den plats där kärleksgudinnan Afrodite föddes ur havet. Från golfbanan har du utsikt över de vackra omgivningarna och havet.

Golfbanor på Cypern - 5 tips

  1. Aphrodite Hills, i närheten av Pafos.
  2. Elea Golf, i närheten av Pafos.
  3. Minthis Hills, i närheten av Pafos..
  4. Secret Valley, i närheten av Pafos.
  5. Vikla Golf, i närheten av Limassol.

Den förstnämnda, Aphrodite Hills mästerskapsklassade golfbana, är designad av den hyllade arkitekten Cabell Robinson. Banan har en perfekt mix av finklippta fairways med bermudagräs, generösa greener och utmanande bunkrar. Här finns också ett omfattande träningsområde med två stora puttingreener och ett närspelsområde. När du inte är ute på banan kan du ta dig med golfbilen (som ingår) till det exklusiva klubbhuset för en svalkande dryck. Klubbhuset har öppet från morgon till kväll för frukost, lunch eller middag.

2018 utsågs banan med priset ”European Golf Resort of the year”.

Bo på Aphrodite Hills

Aphrodite Hills är den ultimata platsen för att utvecklas i ditt golfspelande! På TUI Sensatori Resort Atlantica Aphrodite Hill bor du dessutom riktigt bra med förstklassigt spa, flera à la carte-restauranger och stort poolområde.