/Sunny Beach

Promenera till gamla Nessebar i Bulgarien

av Johan, Guide Online, Mexico

Nessebar är en liten ort med lokal känsla som ligger på en ö, länkad med en bro, precis söder om Sunny Beach. Bor du på något av våra hotell i Sunny Beach vill jag tipsa om att ta en längre promenad längs stranden ut till Nessebar.

I den gamla delen av Nessebar, som är mer än 3000 år gammal, hittar du ruiner från bland annat tiden då området var grekiskt. Du kommer direkt att mötas av huvudgatan, där det finns gott om souvenirbutiker och mysig shopping. Och går du längs vattnet, runt hela ön, kommer du att passera många fina resturanger - mycket fisk, och en fantastisk utsikt oavsett vilken sida av ön du är på!

På kvällen lyser Nessebar upp och är synlig från hela stranden i Sunny Beach. Om du vill bo lite lugnare men ändå ha Sunny Beach nära har vi även ett fåtal mindre, väldigt mysiga hotell i Nessebar som kanske kan locka.

Nessebar kallas ofta för "Svarta havets pärla" och är sedan 1983 en del av UNESCOs världsarvslista. Nessebar kallas ofta för "Svarta havets pärla" och är sedan 1983 en del av UNESCOs världsarvslista.