Fakta om Barbados

 • Huvudstad

  Bridgetown
 • Valuta

  Barbadisk dollar (BBD)
 • Språk

  Engelska
 • Folkmängd

  284 996
 • Tidsskillnad

  -5 timmar

Reserekommendationer

UD’s reserekommendationer och säkerhetspolitisk information

Utrikespolitiska Institutet

Vaccination

Rådgör med läkare eller vaccinations-central.

Prisnivå


Pizza
ca 100–150:-

1 liter vatten
ca 10:-

Sydkusten är lite billigare än Västkusten

Bra att veta

 • Tidsskillnad

  -5 timmars tidsskillnad mellan Barbados och Sverige under vinterhalvåret och -6 timmar under sommarhalvåret.

 • Visste du att...

  Barbados är en päronformad ö, lite mindre än Bornholm och mindre än fem mil tvärs över.

  Cricket är nationalsport på Barbados och öriket är mångfaldig västindisk mästare.

  Filmatiseringen av "Pippi på de sju haven" spelades in här.

  Namnet Barbados kommer från den portugisiske upptäckaren Pedro Campos som 1536 kallade ön Los Barbados (De Skäggiga). Han inspirerades av öns fikonträd vars långa, hängande luftrötter påminner om skägg.

  Ett av världens mest rena drickvatten finns på Barbados och det går bra att dricka direkt ur kranen, precis som hemma. Många kryssningsfartyg fyller på vatten här.

 • Turistskatt

  Från och med 1 juli 2018 införs en obligatorisk turistskatt på Barbados. Beloppet varierar mellan 2,5 USD till 10 USD, beroende på boendets officiella klassificering (som inte alltid är densamma som TUIs) och vistelsens längd. Avgiften är per rum/lägenhet och per natt. Skatten betalas direkt till hotellet vid utcheckning.

 • Pass och visum

  Konsulatets Tel 08-755 07 76. För upp till 90 dagars vistelse krävs inget visum för nordiska medborgare. Pass som är giltigt under perioden för vistelsen krävs. Man ska även kunna uppvisa giltig hemresebiljett.

  Kompletterande uppgifter krävs för resor över amerikanskt luftrum. Du som reser med reguljärflyg fyller i uppgifterna på ditt flygbolags hemsida.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i USA, eller kombinerar er resa med en vistelse i USA, så krävs en ESTA-ansökan. Vi rekommenderar dig att söka via den officiella ESTA-sidan.

  Observera att om ni reser med reguljärflyg med en mellanlandning i Kanada, eller kombinerar er resa med en vistelse i Kanada, så krävs en eTA-ansökan. Mer information om eTA finner du via den officiella eTA-sidan.