Resor
till
Saranda

Pris från

...

Våra hotell

5 st

Prisnivå

Uppskattat genomsnitt
  • Enkel middag90–120:-
  • 1 liter vattenCa 5:-

Fakta

Visa all fakta
  • ValutaLek (ALL)
  • Tidsskillnad+/- 0 tim
  • HuvudstadTirana
  • SpråkAlbanska
  • Folkmängd41 700

Resor till Saranda

Saranda

Saranda är det främsta solresmålet nere i södra Albanien, nära den grekiska övärlden. Här kan du ta för dig av en buffé av fina stränder, prisvärd shopping, spännande restauranger, småbåtshamnar och palmkantade promenadstråk vid havet. Plus fräscha hotell i alla prisklasser.

Den lilla staden ligger i en bukt bara några kilometer från den grekiska ön Korfu. Trakten är lantlig med vilda gröna berg invid det glittrande Joniska havet. I sig självt är Saranda en färgstark bekantskap, de som kommer hit första gången brukar bli förvånade över den trendiga rivierakänslan. Vare sig du vill relaxa eller uppleva mycket har du hamnat rätt.

Stränder och restauranger

Flera fina grusstränder med strandservice och serveringar ligger mitt i stan. Och ännu läckrare stränder hittar du i grannbyn Ksamili 15 km söderut (30 minuter med buss eller taxi). Nära Sarandas marina och strandpromenad kan du välja mellan massor av restauranger med allt från fisk och skaldjur till italienskt, albanskt och internationellt. Både där och på barer och beach clubs är det hög nivå på allt utom priserna.

Världsarv och grön natur

Samtidigt har du nära till många spännande utflyktsmål. Bland annat två världsarv från Unescos lista – både Butrints antika ruiner med sin amfiteater och den pittoreska bergsbyn Gjirokaster. Men också natursevärdheter som vattenkällan Blue Eye och de idylliska öarna utanför Ksamili. Och på en bergstopp i själva Saranda tronar 1500-talsslottet Lekuresi.

Restyper i Saranda