Varför byter ni namn till TUI?
Genom att samla allt under ett varumärke, TUI, får vi ännu större muskler att kunna bredda vårt utbud och som kund kommer du att få tillgång till ännu fler reseupplevelser.

Påverkas min resa av namnbytet?
Nej, din resa påverkas inte att vi byter namn. Ditt bokningsnummer är detsamma som tidigare. Även om namnet är nytt, består vårt bolagsnummer och resevillkoren gäller som vanligt.

Vad vinner jag som konsument på namnbytet?
Vad sägs om att du får en handfull nya destinationer att välja mellan? Fler moderna kryssningsfartyg? Fler flexibla flygalternativ? Läckra livsstilshotell? Det får du nu.

Jag gillade verkligen det gamla namnet. Varför inte behålla det?
Vi är sedan 15 år en del i världens största researrangör. Med Fritidsresor som varumärke kom vi så här långt. Med TUI kommer vi längre. Ändringen kommer dig som kund till godo genom ett mycket bredare utbud av reseupplevelser.

Kommer ni fortfarande ha svenska guider?
Du kommer fortfarande att möta svenska guider på våra resmål, och i vår app kommer svaren på dina frågor fortfarande att vara skrivna på svenska.

Kommer ni ha kvar era familjehotell?

Vi kommer fortfarande vara det naturliga valet av reseföretag för svenska familjer, gärna din familj. Alla våra familjehotell blir som tidigare med skandinaviska guider och Bamseklubben – med ännu fler hotell att välja bland i framtiden!

Hur känner Bamse inför namnbytet?
Bamse kommer faktiskt bli ännu lite starkare och ha fler hotell att besöka. Han är ju trots allt världens starkaste björn och är väldigt exalterad att bli en del av världens största reseföretag.

Kommer det att vara fler internationella gäster på era resmål?
Våra resmål och hotell blir samma som tidigare, även om vårt namn ändras. Så du kommer även i fortsättningen möta många nordiska gäster på våra hotell. Namnbytet betyder bara ett bredare utbud av nya resmål och nya hotell där det kommer att vara en balanserad sammansättning av internationella gäster.

Var kommer jag nu kunna se det nya namnet?

Namnet TUI finns här på vår webbsida, på skyltar, flyg och bussar – tillsammans med det röda smilet. Samtidigt som vi flyttar till ett nytt varumärke tar vi med oss grunden och styrkan i våra befintliga varumärken som TUI.

Vad är TUI?
Vi har varit en del av TUI, världens största reseföretag, i över 15 år. Globalt har vi mer än 20 miljoner gäster som reser till mer än 180 destinationer i hela världen. Över hela världen kommer lokala arrangörer att byta namn till TUI och tillsammans kommer vi skapa det mest respekterade och välkända varumärket för moderna resor.

Vad händer med mitt Blue Card?

Ditt kort kommer att byta namn till TUI Card och få ett nytt utseende. Vi skickar nya kort till alla våra kortkunder, med start 1 december. I övrigt kommer ingenting att förändras. Dina insamlade poäng finns naturligtvis kvar och varje månad fortsätter vi med fina unika erbjudanden. Namnbytet innebär att hemsidan blir tuicard.se.

Mitt presentkort från Fritidsresor, gäller det fortfarande?

Presentkortet gäller precis som vanligt, det vill säga fram till giltighetstiden går ut.

Hur uttalas TUI?

TUI uttalas i ett ord, inte som tre bokstäver.