2019-05-06

Veganska brownies - recept

Vad är väl en semester utan en syndigt god efterrätt eller ett riktigt dekadent fika? Här har du TUIs recept på vegansk brownie med mörkchoklad och valnötter. Kakan blir härligt saftig tack vare katrinplommon. Den är dessutom glutenfri så alla kan hitta semesterns bästa efterrätt på TUI Blue For Families

TUIs veganska & glutenfria brownie

Ingredienser:

  • 1 ¼ dl katrinplommon (utan kärnor)
  • ¼ dl vatten
  • 200 g mörk choklad
  • 70g äppelpure
  • 75 g farinsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Hackade valnötter & en nypa salt

Gör så här:
• Sätt ungen på 175 grader
• Koka upp vattnet med katrinplommonen – låt sedan svalna i kastrullen (ca 30 min eller tills de är helt mjuka)
• Mixa plommonen och vattnet till en puré
• Smält choklad i vattenbad – häll i purén i den smälta chokladen
• Blanda mjöl, salt, bakpulver – lägg åt sidan så länge
• Vispa ihop äppelpuré, farinsocker och vaniljsocker. Blanda sedan i choklad/katrinplommonmixen
• Sila i mjölet i chokladsmeten och vänd ev ner de hackade valnötterna
• Häll upp i ugnssäker form (ca 27 x 20 cm)
• Sätt i ugnen i ca 35 minuter – låt sedan svalna under bakduk

Om du tycker det här låter gott så kan du kolla in våra TUI Blue For Families-hotell vars bufféer har favoriträtten för hela familjen!