Vad är medelhavsklimat?

Drömmer du ibland om att flytta till ett varmare klimat när vindarna blir svalare och mörkret sakta men säkert börjar smyga sig på här hemma? Många av oss svenskar gillar nog att åka till den del av världen där det är ett skönt och behagligt medelhavsklimat och värmen håller i sig långt in på hösten. Men vad är det då som kännertecknar ett medelhavsklimat?
Ulrica T Ulrica T

Vilka moln ser du från flygplansfönstret?

Om du någonsin kikat ut genom flygplansfönstret och fascinerats av molnlandskapet som sveper förbi utanför är det här artikeln för dig. En liten guide till molnskådning som lär dig känna igen allt från cumulus till makrillmoln.
Hanna P Hanna P

Var är det varmt i USA på vintern?

Sugen på att åka till USA under vinterhalvåret, men vill ha betydligt varmare väder än här hemma? Att du ska leta dig till de södra delstaterna säger sig kanske av sig självt. Men vilka är de och hur mycket skiljer de sig åt vädermässigt? Florida, Hawaii och Kalifornien är delstater där du kan förvänta dig ett härligt klimat året om.
Johanna N Johanna N

Sverige eller Mexico – vem vinner matchen?

Nu är det inte länge kvar tills Mexico och Sverige möts på fotbollsplanen. Men vi kan redan nu avslöja vem som vann! Läs vårt "matchreferat" och jämförelsen nationerna emellan. Det blir en spännande match i två halvlekar.
Emily G. Emily G.

Så undviker du regnperioden

Det kan vara bra att läsa på om var och när det är regnperiod när du planerar din resa och vad regnperiod egentligen innebär. Regnsäsong betyder sällan hällregn från morgon till kväll. Att åka under regnperiod kan till och med vara en fördel, eftersom du slipper trängsel på stranden och resorna oftast är billigare.
Towe A Towe A