5 populära upplevelser i Europa

Det finns mycket att uppleva i Europa. Mer än vad som får plats på en topp 5 lista. Här har du ett axplock av några av våra mest populära upplevelser och utflykter i Europa.

Här får du ett axplock av några av våra mest populära upplevelser och utflykter i Europa. Med TUI kan du enkelt upptäcka lite mer på din semester. Här hittar du alla våra upplevelser och utflykter.

1. Dagsutflykt till Brygge

Den lilla staden Brygge är väl värd sin plats på UNESCOs lista över världsarv. Den vackra medeltida stadsbilden är välbevarad. Husen ligger tät med slingriga gator, gränder och kanaler som går genom staden. På den här utflykten får du både en guidad tur genom staden och får tid att upptäcka den på egen hand.

Sök och boka hotell i Bryssel >>
Fler upplevelser i Bryssel med TUI >>

Boka utflykt i Bryssel med TUI.
Brygge.

2. Rhenfallen i Schweiz

Europas största vattenfall har länge lockat besökare och gjort ett start avtryck i kulturen. Mary Shelley skrev hänfört om fallen i sin resedagbok och det var här Arthur Conan Doyle lät Sherlock Holmes duellera mot sin ärkefiende. Rhenfallen är 150 meter brett och på vissa ställen rusar vattnet ner för 23 meter höga klippor.
På utflykten som går från Zurich kommer du dessutom inte bara få njuta av fantastiska vyer utan även besöka ett medeltida slott.

Sök och boka hotell i Zürich >>
Fler upplevelser i Zürich med TUI >>

Boka utflykt i Schweiz med TUI.
Rhenfallen i Schweiz.

3. Saltgruvan i Krakow

Saltgruvan Wieliczka utanför Krakow är en av de äldsta gruvorna i världen. På den här guidade turen ner i underjorden får du inte bara lära dig mer om hur livet kunde se ut för en gruvarbetare på 1200-talet men också se fantastiska naturfenomen som den vackra underjordiska sjön. Det finns även ett vackert kapell med saltskulpturer som gruvarbetarna byggt.

Sök och boka hotell i Krakow >>
Fler upplevelser i Krakow >>

Boka utflykt i Krakow med TUI.
Saltgruvan Wieliczka.

4. Tur till toppen av Eiffeltornet

Eiffeltornet är en ikonisk del av Paris berömda stadsbild. Om du vet att inte ditt besök i Paris inte blir perfekt utan ett besök i tornet är det bästa att redan innan avresa boka en guidad tur där du slipper att vänta i kön. På den här guidad turen får du inte bara den bästa utsikten över Paris utan du får också göra ett besök i Gustave Eiffels privata lägenhet i toppen av tornet.

Sök och boka hotell i Paris >>
Fler uppplevelser i Paris med TUI >>

Boka utflykt i Paris med TUI
Eiffeltornet i Paris.

5. Vatikanenmuseerna & Sixtinska kapellet

Guidad tur i museer och till sevärdheter. Ibland är det bättre att inte vara spontan. Med en gå-förbi-kön inträde till Vatikanens museum och sevärdheter kan du i lugn och ro uppleva den enorma konstskatten som finns här. De gamla mästarna Michelangelo och Rafael. Sixtinska kapellet och mer. Med en guide med dig får du dessutom en fördjupad förståelse för det du ser bortom skönheten.

Sök och boka hotell i Rom >>

Sök och boka utflykter i Rom med TUI
Sixtinska kapellet i Rom.