Tyskland mot Sverige, vem vinner kampen?

Snart drabbar Tyskland och Sverige samman på fotbollsplanen. Men vi kan redan nu kora en vinnare! Ja, i resandets värld alltså. Vi har gjort en resejämförelse mellan Sverige och Tyskland. Det blir en spännande match i tre omgångar.

1. Resor

Efter Spanien är Tyskland det land dit flest svenskar reser på semester. Förra året gjorde vi uppskattningsvis omkring 900 000 resor till Tyskland. Tyskarna gillar också att sola och bada i Spanien. Att besöka Sverige kommer längre ner på tyskarnas topplista. De besöker mycket hellre länder som Italien och Österrike.

Sverige 0 – 1 Tyskland

Många svenskar reser till Tyskland.
Tyskland är nr 2 på topplistan över länder svenskar reser till. Sverige är inte ett riktigt lika populärt resmål bland tyskar.

2. Semester eller Feiertag?

För att kunna resa behöver man ha semester och i Sverige bjuds vi på hela 25 lagstadgade betalda semesterdagar. Lägg till de cirka 10 röda dagarna och vi får totalt 35 betalda lediga dagar på ett år. I Tyskland har man ca 9 nationella helgdagar. Däremot har de bara 20 dagars lagstadgad betald semester (feiertag som det heter på tyska), vilket gör att deras semesterkvot landar på 29 dagar.

Sverige 1 – 1 Tyskland

(PS. Här kan du få tips på hur du maxar din ledighet och vart det passar att åka på dina 35 lediga dagar.)

3. Städer & sevärdheter

Stockholm har Stadshuset, Gamla stan och Kungliga slottet. Göteborg har Haga, Liseberg och Slottsskogen. Men Tyskland har storstäder som München med Marienplatz, Hamburg med Elbphilharmonie och Frankfurt med Röberberg. Dessutom kryllar det av tusentals vackra slott över hela landet. Som resmål klappar vårt hjärta lite extra för Berlin. Här kan du gå på gigantiska loppmarknader, äta currywurst och dansa loss på några av världens mest kända klubbar. För ännu fler anledningar till att besöka denna metropol läs våra 10 überbra Berlintips.

Sverige 1 – 2 Tyskland

Brandenburg Tor i Berlin
I Berlin finns mycket att se tex stadsporten Brandenburg Tor.

Vinnare är:

TYSKLAND! De vinner alltså med 2 – 1. I resandets värld. Vi hoppas det går bättre för Sverige på fotbollsplanen. Heja Sverige!

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Nya TUI Blue – mer än ett semesterboende

TUI Blue är vårt nya flaggskepp och finns i tre skepnader – For All, For Two och For Families. Här kommer du närmare resmålet och de du reser med, oavsett när på året det är och vilka du vill ha med dig. TUI Blue är mer än ett semesterboende. Det är en upplevelse i sig.
Hanna P Hanna P

TUI Blue For Two – för er på tu man hand

TUI Blue är vårt nya flaggskepp för dig som vill att semesterns boende ska vara en upplevelse i sig. För dig som vill komma närmare resmålet och de du reser med, för dig som vill vårda gamla relationer och skapa nya. Inom TUI Blue finns tre olika typer av hotell. Här berättar vi mer om TUI Blue For Two, som tidigare hette TUI Sensimar.
Hanna P Hanna P

TUI Blue For Families – våra bästa familjehotell

TUI Blue är vårt nya flaggskepp för dig som vill att semesterns boende ska vara en upplevelse i sig. För dig som vet att poolen är ett stormande världshav och trivs bäst när hela familjen är samlad. Inom TUI Blue finns tre olika typer av hotell. Här berättar vi mer om TUI Blue For Families, som tidigare hette TUI Family Life.
Hanna P Hanna P