TUIs nyårskarameller 2016 – här kan du läsa om året som gick

2016 kommer för alltid vara året vi sa hej då till namnet Fritidsresor och blev TUI med hela svenska folket. Men vi har hunnit med lite annat också. Som att servera 1 745 354 flygplansmåltider till exempel.

Från Zakynthos till Sri Lanka

Kl 21:16 lokal tid den 16e december landade TOM787 på Colombo flygplats i Sri Lanka. Detta var TUIs första flyg till resmålet och de första gästerna välkomnades med lotusblommor och lokal dans. Simone som är teamchef säger så här:

Det är alltid mycket speciellt att välkomna de första gästerna till ett nytt resmål. All personal, guider, flygplatspersonal, hotellreceptionister är så uppspelta, de är lite som barn på julafton.

Många månader tidigare hade vi premiär för vår sommarnyhet, Zakynthos, den vackra grekiska ön i Joniska havet. Ön lockar med klarblått vatten och en av Medelhavets mest fotograferade stränder: Smugglarviken.

Smugglarviken på Zakynthos
Zakynthos var ett utav TUIs nya resmål sommaren 2016. Bilden är ifrån Smugglarviken.

Weekendresor

Under 2016 började vi med resor till flera populära städer och weekendresmål som till exempel London, New York, Prag och Berlin. Och fler lär det bli...

Så vad händer 2017?

Ett utav våra nya resmål till sommaren 2017 är Montenegro. Så här sammanfattar min kollega Hanna sina intryck från hennes rekognoseringsresa till landet:

Montenegro har kristallklart vatten, mjuka stränder och ett dramatiskt landskap med höga, gröna berg och djupa raviner.

Halvön Istrien i norra Kroatien är en annan nyhet till sommaren. Orterna Rabac, Rovinj och Porec är sömniga små byar i dvala under vinterhalvåret. De väntar på TUIs första resenärer.

Men allra först ut på det nya året är de gäster och som till och med valde att fira nyår med oss i luften. Det är bland annat flight BLX817 och BLX823 till Krabi i Thailand och TOM766 till Mauritius. Till dom, till alla som rest med oss under 2016, alla som ska resa med oss 2017 och alla andra resefantaster så klart, önskar vi ett riktigt Gott Nytt År!

Rovinj i Istrien, Kroatien
Rovinj i Istrien, Kroatien, är en nyhet sommaren 2017 och väntar på att TUIs första gäster ska anlända.

Liknande inlägg

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Nya TUI Blue – mer än ett semesterboende

TUI Blue är vårt nya flaggskepp och finns i tre skepnader – For All, For Two och For Families. Här kommer du närmare resmålet och de du reser med, oavsett när på året det är och vilka du vill ha med dig. TUI Blue är mer än ett semesterboende. Det är en upplevelse i sig.
Hanna P Hanna P

TUI Blue For Two – för er på tu man hand

TUI Blue är vårt nya flaggskepp för dig som vill att semesterns boende ska vara en upplevelse i sig. För dig som vill komma närmare resmålet och de du reser med, för dig som vill vårda gamla relationer och skapa nya. Inom TUI Blue finns tre olika typer av hotell. Här berättar vi mer om TUI Blue For Two, som tidigare hette TUI Sensimar.
Hanna P Hanna P

TUI Blue For Families – våra bästa familjehotell

TUI Blue är vårt nya flaggskepp för dig som vill att semesterns boende ska vara en upplevelse i sig. För dig som vet att poolen är ett stormande världshav och trivs bäst när hela familjen är samlad. Inom TUI Blue finns tre olika typer av hotell. Här berättar vi mer om TUI Blue For Families, som tidigare hette TUI Family Life.
Hanna P Hanna P