2017-01-01

TUIs nyårskarameller 2016 – här kan du läsa om året som gick

2016 kommer för alltid vara året vi sa hej då till namnet Fritidsresor och blev TUI med hela svenska folket. Men vi har hunnit med lite annat också. Som att servera 1 745 354 flygplansmåltider till exempel.

Från Zakynthos till Sri Lanka

Kl 21:16 lokal tid den 16e december landade TOM787 på Colombo flygplats i Sri Lanka. Detta var TUIs första flyg till resmålet och de första gästerna välkomnades med lotusblommor och lokal dans. Simone som är teamchef säger så här:

Det är alltid mycket speciellt att välkomna de första gästerna till ett nytt resmål. All personal, guider, flygplatspersonal, hotellreceptionister är så uppspelta, de är lite som barn på julafton.

Många månader tidigare hade vi premiär för vår sommarnyhet, Zakynthos, den vackra grekiska ön i Joniska havet. Ön lockar med klarblått vatten och en av Medelhavets mest fotograferade stränder: Smugglarviken.

Smugglarviken på Zakynthos
Zakynthos var ett utav TUIs nya resmål sommaren 2016. Bilden är ifrån Smugglarviken.

Weekendresor

Under 2016 började vi med resor till flera populära städer och weekendresmål som till exempel London, New York, Prag och Berlin. Och fler lär det bli...

Så vad händer 2017?

Ett utav våra nya resmål till sommaren 2017 är Montenegro. Så här sammanfattar min kollega Hanna sina intryck från hennes rekognoseringsresa till landet:

Montenegro har kristallklart vatten, mjuka stränder och ett dramatiskt landskap med höga, gröna berg och djupa raviner.

Halvön Istrien i norra Kroatien är en annan nyhet till sommaren. Orterna Rabac, Rovinj och Porec är sömniga små byar i dvala under vinterhalvåret. De väntar på TUIs första resenärer.

Men allra först ut på det nya året är de gäster och som till och med valde att fira nyår med oss i luften. Det är bland annat flight BLX817 och BLX823 till Krabi i Thailand och TOM766 till Mauritius. Till dom, till alla som rest med oss under 2016, alla som ska resa med oss 2017 och alla andra resefantaster så klart, önskar vi ett riktigt Gott Nytt År!

Rovinj i Istrien, Kroatien
Rovinj i Istrien, Kroatien, är en nyhet sommaren 2017 och väntar på att TUIs första gäster ska anlända.