Tryggare resa – TUIs åtgärder och tips

Efter en lång tid som varit omvälvande och annorlunda för oss alla, vet vi att resandet är vad många saknat allra mest. Vi får in mängder av härliga hälsningar från våra kunder, som berättar om vilka platser de längtar efter just nu. Det står klart att vi fortsatt vill kunna uppleva spännande resmål, träffa nya människor, lära oss av varandra osv. Resandet kommer skilja sig från tidigare. Vart vi väljer att åka och hur vi väljer att ta oss dit spelar stor roll.
staff tui

För att resandet ska vara så säkert som möjligt även i framtiden, har vi samlat våra bästa råd så du vet vad du ska ha koll på när du ger dig ut i vår vackra värld igen.

Trevlig resa!

Följ myndigheternas rekommendationer!

För TUI är det en självklarhet att hålla oss helt uppdaterade med alla riktlinjer som myndigheterna sätter upp – både i våra nordiska länder men även på resmålen. Vi flyger självklart inte till några områden som myndigheterna avrått ifrån, och ej heller till resmål som inte öppnat upp för besök från respektive avreseland ännu.

Håll koll på Paketreselagen

Sedan tidigare har vi i Sverige en massa trygghet i den så kallade Paketreselagen. Den skyddar dig när du åker på en paketresa, och hjälper bl a mot ändringar som researrangören gör före eller under resan. Om t ex delar av resan ändras på ett väsentligt sätt kan man ha rätt att häva avtalet och få pengarna tillbaka. Alla TUIs paketresor omfattas givetvis automatiskt av Paketreselagens villkor.

res tryggt med tui

TUI Safety Promise – nya rutiner för tryggare vistelse

Medan allt resande var på paus satte vi på TUI omedelbart igång med att etablera nya riktlinjer för våra hotell. Vi vill vara helt förberedda att ta emot våra resenärer på ett ännu säkrare sätt, när ni väl kommer tillbaka till våra hotell. Vi satte därför upp en tio-punktslista med åtgärder som gör miljön tryggare – både för våra resenärer och för våra anställda.

Se TUIs 10-punktslista här

Trygghetspaket med ångerrätt

För att öka trygghetskänslan ytterligare har vi på TUI skapat ett extra generöst trygghetspaket för nybokade paketresor. Av- och ombokningsskydd ingår utan extra kostnad, vi ökar flexibiliteten i val av avresedatum och förlänger perioden för öppet köp. Du kan alltså boka din drömresa redan nu, och vara säker på att kunna korrigera bokningen vid behov (t ex i takt med myndigheternas kommande rekommendationer).

Läs mer om TUIs uppdaterade Trygghetspaket här

Läs mer om TUIs klassiska av- och ombokningsskydd här

tui staff