Tips på weekendresor – New York, Dublin, Berlin och fler

Aldrig är en weekendresa så lockande som på hösten när mörkret lägger sig över Sverige. Promenera under träd som skiftar i orange och rött, njut av årets sista picknick och ta en extra sovmorgon. Res nära eller långt bort och ladda batterierna under en långhelg.

Visst finns det många weekendstäder men hur ska du veta vilken som passar bäst just på hösten? Här kommer våra hetaste tips på städer där hösten är lite extra magisk.

Weekend i New York

weekend new york TUI
Börja din dag med en joggingtur i ett höstigt New York.

Höst i New York - det finns knappast något som låter mer lockande. Strosa genom Central Park, se alla ställen du bara sett på film tidigare, vissla in en gul taxi, besök Frihetsgudinnan och promenera över Brooklyn Bridge. Spana in Highline, ät bagels i Greenwich Village och prova den mest fantastiska pizzan på Di Fara in Brooklyn.

New York kan vara det ultimata resmålet på hösten.

Weekend i Berlin

berlin weekend TUI
Berlin - kort flygtid och massor att uppleva.

Berlin är just nu otroligt prisvärt och bra mycket billigare än Sverige. Cykla, upplev kultur, fotoutställningar, världens bästa currywurst och gömda bakgårdar. Extra plus för att flygtiden är en timme och flygplatsen ligger nära staden så transfertiden är också kort. Åker du den senare delen av hösten har till och med julmarknaderna börjat här i Berlin.

Weekend i Dublin

weekend dublin TUI
Weekend i Dublin inkluderar alltid en sväng över Ha'penny Bridge.

Flygtiden till Dublin är bara 2,5 timme och få saker slår hösten på den gröna ön Irland. Besök mikrobryggerier, shoppa loss, besök Phoneix Park där det vimlar av rådjur bland de höstfärgade löven, prova stans bästa brunch på Cleaver East och lyssna på traditionell irländsk musik på en pub. Ta tåget till pittoreska Killiney och Howth för storslagna vyer och landets bästa fish and chips.

weekend dublin TUI
Killiney ligger nära Dublin är och verkligen värt ett besök.

Weekend i Venedig

venedig weekend tui
Venedig är alltid vackert men det är något speciellt med hösten.

Det finns få ställen som slår Venedig när det kommer till pittorskt, mysigt och väldigt italienskt. På sommaren kan det vara svårt att ta sig fram i denna stad men på hösten halveras turistantalet och du kan hitta ditt Venedig. Irra vilse i de smala gränderna, gå över oändligt antal broar, drick skummig cappuccino på piazza Santa Margherita och ta båten över till Lido.

weekend venedig TUI
Drick italienskt kaffe på en uteservering i höst.

Weekend på Kreta

weekend Kreta TUI
I Gamla stan i Chania är mysfaktorn hög.

Varför inte förena din höstweekend med strandliv? Hyr bil och kombinera Knossos, Gamla Stan i Chania, vingårdar, olivlundar med årets sista dopp. På södra sidan av Kreta går det att bada långt in på hösten. Frossa i gyros, tzatziki och souvlaki, missa inte hippiestranden Matala och stanna i den charmiga lilla byn Spili. Är du i Chania är ett besök på restauranger Ginger Concept ett måste. Kreta har det mesta för de flesta!

Hyr bil och upplev hela Kreta.

Liknande inlägg

Guide till Las Palmas på Gran Canaria

Las Palmas, som ligger i nordöstra hörnet av Gran Canaria, är faktiskt en riktigt stor stad – här bor hela 400 000 invånare. För många stämplat som ”charterns huvudstad”, men faktum är att man springer på fler svenskar i Barcelona än här. Här är vår guide till Las Palmas höjdpunkter.
Carro S Carro S

Tips för din weekend i Stockholm

Det finns några saker som gör Stockholm lite extra perfekt som just weekend-resmål – här berättar vi varför. Och tipsar om allt från bad till sevärdheter, konst, promenader i lummig grönska och upplevelser för vuxna och barn tillsammans.
Carro S Carro S

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L

Njut av jul utomlands

Drömmer du om jul utomlands, att fly stressen här hemma och resa till varmare breddgrader eller kanske en storstad? Du är inte ensam. Ressuget är alltid stort kring jul och nyår och till exempel så ligger antalet bokade resor till Kanarieöarna i år 10 procent över mot vad de gjorde under samma period i fjol.
Jessica E Jessica E