Sverige eller Mexico – vem vinner matchen?

2018-06-26
Emily G.
Nu är det inte länge kvar tills Mexico och Sverige möts på fotbollsplanen. Men vi kan redan nu avslöja vem som vann! Läs vårt "matchreferat" och jämförelsen nationerna emellan. Det blir en spännande match i två halvlekar.

Första halvlek: Väder

Mexicos huvudstad Mexico City ligger bara ett par tusen kilometer norr om ekvatorn. Även Yucatánhalvön med sol- och badresmål som Cancun och Playa del Carmen ligger på denna breddgrad. Det betyder en härlig medeltemperatur på cirka 30 grader året runt! Här har Sverige inte mycket att komma med defensivt. Även om man håller sig till de sydliga delarna av landet landar årsmedeltemperaturen bara på ynka 8 grader. Här kan vi med andra ord se oss helt överkörda.

Sverige 0 – 1 Mexico

Andra halvlek: Mat

Sverige kontrar med att vara världsbäst på Fredagsmys. När klockan slår 16 lägger sig lugnet över kontorslandskapen runt om i landet. Köerna i mataffären växer. Upp på bandet åker: köttfärs, tomater, majs, avocado och salsa. Det är dags för tacos! Mums. Men även om vi gör det bra, kan det inte riktigt mäta sig med genuina tostadas. Det mexikanska köket har dessutom så mycket mer att komma med, mole poblano och ceviche för att nämna några, och med tillbehör som pico de gallo börjar det definitivt vattnas i munnen. Den här maten får garanterat fler likes på insta än köttbullar och mos.

Sverige 0 – 2 Mexico

Vinnaren är:

MEXICO! De vinner med 2 – 0. Vi hoppas det går bättre för Sverige på fotbollsplanen. Vill du uppleva Mexicos härliga väder och underbara mat kan du boka din Mexicoresa här. Under tiden håller vi tummarna för Sverige! Heja!