Sverige eller Mexico – vem vinner matchen?

2018-06-26
Emily G.
Nu är det inte länge kvar tills Mexico och Sverige möts på fotbollsplanen. Men vi kan redan nu avslöja vem som vann! Läs vårt "matchreferat" och jämförelsen nationerna emellan. Det blir en spännande match i två halvlekar.

Första halvlek: Väder

Mexicos huvudstad Mexico City ligger bara ett par tusen kilometer norr om ekvatorn. Även Yucatánhalvön med sol- och badresmål som Cancun och Playa del Carmen ligger på denna breddgrad. Det betyder en härlig medeltemperatur på cirka 30 grader året runt! Här har Sverige inte mycket att komma med defensivt. Även om man håller sig till de sydliga delarna av landet landar årsmedeltemperaturen bara på ynka 8 grader. Här kan vi med andra ord se oss helt överkörda.

Sverige 0 – 1 Mexico

Andra halvlek: Mat

Sverige kontrar med att vara världsbäst på Fredagsmys. När klockan slår 16 lägger sig lugnet över kontorslandskapen runt om i landet. Köerna i mataffären växer. Upp på bandet åker: köttfärs, tomater, majs, avocado och salsa. Det är dags för tacos! Mums. Men även om vi gör det bra, kan det inte riktigt mäta sig med genuina tostadas. Det mexikanska köket har dessutom så mycket mer att komma med, mole poblano och ceviche för att nämna några, och med tillbehör som pico de gallo börjar det definitivt vattnas i munnen. Den här maten får garanterat fler likes på insta än köttbullar och mos.

Sverige 0 – 2 Mexico

Vinnaren är:

MEXICO! De vinner med 2 – 0. Vi hoppas det går bättre för Sverige på fotbollsplanen. Vill du uppleva Mexicos härliga väder och underbara mat kan du boka din Mexicoresa här. Under tiden håller vi tummarna för Sverige! Heja!

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Kroppkaksbältet i Europa

Kroppkakor – Sveriges guld, eller om du är från Öland – det gråa guldet. Men det är inte bara svenskarna som upptäckt att det går fylla potatisdeg och servera. Över Europa sträcker sig det så kallade kroppkaksbältet – så följ med på en resa i potatisdegens fotspår!
Hanna P Hanna P 2019-02-25

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Så fotar du bäst under vattenytan

I takt med att mobilerna blir vattentäta har undervattensbilderna i våra sociala flöden blivit allt mer vanliga. Här ger fotografen Sara Strandlund sina bästa tips för att få till den där riktigt coola och snygga undervattensbilden på semestern.
Towe A Towe A 2019-02-07