2018-06-26

Sverige eller Mexico – vem vinner matchen?

Nu är det inte länge kvar tills Mexico och Sverige möts på fotbollsplanen. Men vi kan redan nu avslöja vem som vann! Läs vårt "matchreferat" och jämförelsen nationerna emellan. Det blir en spännande match i två halvlekar.

Första halvlek: Väder

Mexicos huvudstad Mexico City ligger bara ett par tusen kilometer norr om ekvatorn. Även Yucatánhalvön med sol- och badresmål som Cancun och Playa del Carmen ligger på denna breddgrad. Det betyder en härlig medeltemperatur på cirka 30 grader året runt! Här har Sverige inte mycket att komma med defensivt. Även om man håller sig till de sydliga delarna av landet landar årsmedeltemperaturen bara på ynka 8 grader. Här kan vi med andra ord se oss helt överkörda.

Sverige 0 – 1 Mexico

Andra halvlek: Mat

Sverige kontrar med att vara världsbäst på Fredagsmys. När klockan slår 16 lägger sig lugnet över kontorslandskapen runt om i landet. Köerna i mataffären växer. Upp på bandet åker: köttfärs, tomater, majs, avocado och salsa. Det är dags för tacos! Mums. Men även om vi gör det bra, kan det inte riktigt mäta sig med genuina tostadas. Det mexikanska köket har dessutom så mycket mer att komma med, mole poblano och ceviche för att nämna några, och med tillbehör som pico de gallo börjar det definitivt vattnas i munnen. Den här maten får garanterat fler likes på insta än köttbullar och mos.

Sverige 0 – 2 Mexico

Vinnaren är:

MEXICO! De vinner med 2 – 0. Vi hoppas det går bättre för Sverige på fotbollsplanen. Vill du uppleva Mexicos härliga väder och underbara mat kan du boka din Mexicoresa här. Under tiden håller vi tummarna för Sverige! Heja!

Liknande inlägg

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

RIU - från paradisstrand till storstad

RIU-hotellen har många återkommande gäster, mat i toppklass, service utöver det vanliga och alltid bra lägen. Vad du kanske inte visste är att RIU finns både på paradisöar och i glittrande storstäder. Här är några fantastiska RIU-hotell du bör boka snarast.
Towe A Towe A 2019-09-16

Kanarieöarna för två – stor tipsguide

På Kanarieöarna finns alla ingredienser för en lyckad semester på tu man hand. Det gäller vare sig du reser med din partner, syrra eller tennistränare. Och vare sig ni är ute efter smålyxig avkoppling, nya intryck, kulinariska höjdare eller äventyrssport. Här är tipsguiden som hjälper dig att hamna rätt.
Astrid S Astrid S 2019-09-14

48 timmar i New York

Inte ens en vecka är nog för att du ska hinna tröttna på New York men här får du tips på hur du kan maxa två dagar med många New York-upplevelser – från shopping och stans bästa kronärtskocksdipp till lönnkrog i China Town.
Hanna P Hanna P 2019-09-12