RIU Hotell använder miljövänliga sugrör

2018-09-12
Towe A
Sedan 1 juni 2018 erbjuder RIU Hotels & Resorts återvinningsbara sugrör på sina hotell i Spanien och Portugal. 1 juli började de med samma sak på Kap Verde. På samma sätt hoppas RIU kunna införa detta på sina hotell i Mexico och Karibien från och med 2019.

Initiativet som kom från hotellkedjans inköpsavdelning och dess samarbete med leverantören Emicela, betyder att den totala ersättningen av allt tidigare plastmaterial i och med dessa mer hållbara produkter ska bidra till att minska koldioxid i naturen, eliminera avfall och skydda miljön.

riu hotell TUI
På RIU-hotellen sorteras sugrören som organiskt avfall för senare kompostering.

Sugrören, som redan finns på över 35 RIU-hotell på Kanarieöarna, Andalusien, Algarve, Madeira, Sal och Boavista i Kap Verde, är 100% biologiskt nedbryt- och återvinningsbara. Med andra ord bryts de ner i kontakt med resten av det organiska avfallet, förvandlas till kompost eller gödselmedel. Sönderdelningstiden varierar beroende på fuktighet och temperatur, men under normala förhållanden sker det inom 40 dagar och utan att lämna kvar synligt eller giftigt avfall. En relevant faktor om man jämför med att ett vanligt sugrör tar 500 år att bryta ner.

Ändrade rutiner kring sugrör

För att främja god användning och minska sugrörsförbrukningen i hotellets hotellbarer och på dess restauranger har RIU ändrat sina rutiner. Gästerna får bara ett sugrör om de uttryckligen ber om ett, med undantag för ett par drinkar där de är nödvändiga för att kunna dricka drinken. Man ser även till att barer och restauranger sorterar sugrören som organiskt avfall för senare kompostering.

RIU-hotell är hotell med extra känsla för service.

Detta initiativ är i linje med den plan som Europeiska kommissionen lade fram kring förbud mot en rad plastartiklar, inklusive sugrör och engångsbestick och tallrikar (ett förslag som måste godkännas av Europaparlamentet och EU: s regeringar innan det börjar gälla). Balearernas regering har också lagt fram ett utkast till lag om avfallshantering för att eliminera engångsartiklar av plast som kan träda i kraft den 1 januari 2020. Det skulle innebära att distribution och försäljning av plastsugrör, och andra plastbehållare skulle förbjudas.

RIU hotell spanien TUI
RIU har över hundra hotell i nitton länder.

I Spanien används varje år fem miljarder sugrör, men i världen och varje dag når denna siffra en miljard. Trots att de verkar oskadliga och till och med dekorativa i drinkar anses de vara den största orsaken till nedskräpning i havet, och står för 4 procent av de åtta miljoner ton plastavfall som finns världen över idag.

RIU-hotell har känsla för varje detalj, som design, poolområden, bra lägen, kärleksfullt tillagad mat och omtänksam service. Här hittar du alla våra RIU-hotell.

Liknande inlägg

TUI hjälper gatuhundar och -katter

Som djurälskare vill man gärna hjälpa alla gatuhundar och -katter som man ser på semestern. Att ta hand om de djuren som lever i närheten av hotellen och i orterna är också viktigt för TUI. Därför har vi lanserat TUI Stray Animal Award som uppmärksammar alla våra hotell som gör det lilla extra för våra fyrfotade vänner.
Hanna P Hanna P 2019-07-22

All Inclusive-hotell på Kap Verde – 7 tips

En av de tuffaste sakerna inför en resa är att räkna på din dagliga buffert. Du frågar dig inför resan vad alla smaskigheter, svalkande drycker och äventyrligheter kommer att kosta under resans gång. Väl på plats i Kap Verde får du en lätt förnimmelse av nybakat bröd, krispig bacon, äggröra och färsk frukt. Du tänker: ”Just det, varför hoppade vi frukosten som tillval?”. Med All Inclusive garanterar du dig själv att inte missa några godsaker utan att tänka på något. Vi bjuder på en guide till de bästa hotellen!
Carl J Carl J 2019-06-24

Hotell på Mallorca där All Inclusive ingår

Att leta restaurang på tom mage är aldrig kul. Att gå från det ena stället till det andra och känna att det inte finns något för alla i familjen. Energin tryter och humöret dippar. Välj istället ett hotell där All Inclusive ingår i priset och gå till dukat bord frukost, lunch och middag.
Towe A Towe A 2019-06-10

Hotell i Grekland – med din egen pool

Drömmer du om en Greklandssemester där du har en alldeles egen pool i anslutning till rummet? Här har vi samlat ihop sju tips på hotell där du kan boka rum med privat pool! Välj bland öar som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos och Zakynthos.
Marie L Marie L 2019-05-13