Populäraste resmålen 2016 - resetrender enligt Google

2017-01-03
Emily G.
Google har hjälpt oss att kika i backspegeln för 2016. Där upptäcker vi några överraskningar men även välkända bekanta. För vilket resmål ökade intresset mest och var vill svenskar helst åka på kryssning?

Sa nån att chartern är död? Nej då. Sökningar på paketresor och charter ökade med elva procent under 2016. Sedan 1956 har vi nordbor rest på charter till Kanarieöarna och vi verkar inte kunna få nog utav dessa soliga öar. Jämfört med året innan ökade reserelaterade sökningarna på Kanarieöarna med en femtedel. En annan klassiker är Mallorca. Dit har vi rest sedan 1962 och ändå ökade intresset med hela 54 procent under 2016.

Prisvärt med All Inclusive

Fler och fler upptäcker det bekväma och plånboksvänliga med att ha All Inclusive. Förbi är dagarna med långa överläggningar om vilken restaurang som passar alla i sällskapet. Sökningar för resor med all-inclusive ökade nämligen med mer än 20 procent under 2016.

Resor och sport

Ibland kan oväntade saker ge intresset för ett resmål en skjuts. En pyttenations oväntade framgångar i fotbolls-EM till exempel. Det antas ligga bakom den 65 procentiga ökningen av intresset för resor till Island. Kanske är anledningen densamma till att intresset för golfresor har ökat med 21 procent. Vi kan kalla det Stenson-effekten. För det är väl inga ofrivilliga golfare får vi hoppas? Hos golfare är Spanien och Portugal självklara favoriter men det finns tre nya stigande stjärnor som golfresenärerna fått upp ögonen för: Grekland, Mauritius och Bulgarien.

Kryssningar ökar

Intresset för kryssningar förtsätter att öka och störst är intresset för kryssningar i Karibien. 100 000 svenskar har till exempel googlat på Royal Caribbeans nya fartyg Harmony of the Seas.

Reseraketen heter Dominikanska

Det resmål som ökade mest under 2016 är Dominikanska republiken med hela 189 procent fler sökningar än året innan. Det är förresten där den fina skymningsbilden här ovan är tagen.

Liknande inlägg

Hotell vid stranden på Rhodos – fem favoriter

Rhodos är den största av Tolvöarna vilket gör den till en av de mest mångsidiga, inte minst när det kommer till alla gyllene stränder du kan besöka. Vi har tidigare tipsat om de bästa utflykterna ön har att erbjuda, men suktar du efter stränder och kristallklart vatten behöver du knappast ge dig av på några längre sådana från våra hotell. Soldyrkaren, badgalningen, fotofantasten och speedo-älskaren, se hit - här är de bästa strandnära hotellen på Rhodos!
Carl J Carl J 2019-05-16

Fem favoritutflykter i grekiska övärlden

Greklands övärld har otroligt mycket att erbjuda. Som om klimatet, maten och stämningen inte vore nog, finns utflykter och aktiviteter som passar historienördar såväl som strandfotografer och äventyrare. Här listar vi fem av våra resenärers favoritutflykter i den grekiska övärlden.
Jakob R Jakob R 2019-05-10

5 veganska recept på TUI Family Life

För oss på TUI är det viktigt att ständigt förnya och förbättra våra buffér på våra hotell. De senaste åren har vi satsat lite extra på fixa riktigt bra vegetariska och veganska rätter som passar hela familjen. Här är 5 veganska recept från våra bufféer på TUI Family Life, de är dessutom glutenfria så alla ska kunna hitta sin favorit i buffén!
Hanna P Hanna P 2019-05-06

7 instagramvänliga hotell att boka i sommar

För mycket folk i bild, pooler som ligger i skugga och träd som skymmer havsutsikten? Dessa familjehotell har perfekta instagramplatser, fortsätt läs för att ta sommarens snyggaste bilder.
Towe A Towe A 2019-05-06