2017-01-03

Populäraste resmålen 2016 - resetrender enligt Google

Google har hjälpt oss att kika i backspegeln för 2016. Där upptäcker vi några överraskningar men även välkända bekanta. För vilket resmål ökade intresset mest och var vill svenskar helst åka på kryssning?

Sa nån att chartern är död? Nej då. Sökningar på paketresor och charter ökade med elva procent under 2016. Sedan 1956 har vi nordbor rest på charter till Kanarieöarna och vi verkar inte kunna få nog utav dessa soliga öar. Jämfört med året innan ökade reserelaterade sökningarna på Kanarieöarna med en femtedel. En annan klassiker är Mallorca. Dit har vi rest sedan 1962 och ändå ökade intresset med hela 54 procent under 2016.

Prisvärt med All Inclusive

Fler och fler upptäcker det bekväma och plånboksvänliga med att ha All Inclusive. Förbi är dagarna med långa överläggningar om vilken restaurang som passar alla i sällskapet. Sökningar för resor med all-inclusive ökade nämligen med mer än 20 procent under 2016.

Resor och sport

Ibland kan oväntade saker ge intresset för ett resmål en skjuts. En pyttenations oväntade framgångar i fotbolls-EM till exempel. Det antas ligga bakom den 65 procentiga ökningen av intresset för resor till Island. Kanske är anledningen densamma till att intresset för golfresor har ökat med 21 procent. Vi kan kalla det Stenson-effekten. För det är väl inga ofrivilliga golfare får vi hoppas? Hos golfare är Spanien och Portugal självklara favoriter men det finns tre nya stigande stjärnor som golfresenärerna fått upp ögonen för: Grekland, Mauritius och Bulgarien.

Kryssningar ökar

Intresset för kryssningar förtsätter att öka och störst är intresset för kryssningar i Karibien. 100 000 svenskar har till exempel googlat på Royal Caribbeans nya fartyg Harmony of the Seas.

Reseraketen heter Dominikanska

Det resmål som ökade mest under 2016 är Dominikanska republiken med hela 189 procent fler sökningar än året innan. Det är förresten där den fina skymningsbilden här ovan är tagen.

Liknande inlägg

Nya TUI Blue – mer än ett semesterboende

TUI Blue är vårt nya flaggskepp och finns i tre skepnader – For All, For Two och For Families. Här kommer du närmare resmålet och de du reser med, oavsett när på året det är och vilka du vill ha med dig. TUI Blue är mer än ett semesterboende. Det är en upplevelse i sig.
Hanna P Hanna P 2019-11-07

Topp 9 hemsökta hotell

Om du söker lite extra spänning på en semester, varför inte pröva att bo på ett ordentligt hemsökt hotell? Här har du de 9 bästa hemsökta hotellen – där spökena har lite stil.
Hanna P Hanna P 2019-10-31

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J 2019-09-18

Bangkoks bästa streetfood

Bangkoks gatumat klassas som en av de bästa i världen och det är lätt att förstå varför. I varje hörn står en matvagn, det osar och röker och en doft av fisksås, citrongräs och chili slår emot dig. Fortsätt läsa om du inte vill missa Bangkoks absolut bästa streetfood under ditt nästa besök.
Towe A Towe A 2019-09-06