Recept på Birchermüsli

2017-01-22
Jakob R
Testa vårt supergoda recept på Birchermüsli – en schweizisk frukostspecialitet som är både hälsosam och mättande. Perfekt när du kommer hem från träningsresan och vill fortsätta äta nyttigt.

Birchermüsli passar utmärkt till frukost, eller som ett mättande mellanmål efter träning. Om du toppar den med färska bär och nötter och ringlar över lite honung, så blir den extra läcker och gör inte bort sig bredvid pannkakorna på lyxbrunchen.

För bästa instagrambarhet kan du både förbereda och servera müslin i en glasburk med lock – det är dessutom ganska praktiskt.

Blanda ingredienserna nedan och låt stå kallt i en burk över natten. Servera med hackade nötter och färsk frukt – lätt som en plätt!

Ingredienser

2,5 dl naturell yoghurt
2,5 dl mjölk
2 dl havregryn
60 ml äppeljuice
Lite pressad citron
2 msk honung
En näve russin
Färska blåbär

Smaklig måltid!

Denna goding serveras på TUI:s Robinsonhotell som alla är inriktade på träning, hälsa och välmående.

Liknande inlägg

Afternoon Tea världen över

En klassisk Afternoon Tea består av ett bord fullt av godsaker, scones, smörgåssnittar och en uppsjö av tesorter, på ett fint uppdukat bord. Traditionen är ursprungligen från England, men numera kan du njuta av en Afternoon Tea på många olika sätt och platser i världen. Här kommer tips på några riktiga guldkorn, både traditionella och med en tvist!
Johanna N Johanna N 2019-03-11

Är blå mat nyckeln till ett långt liv?

De senaste åren har begreppen blå zoner och blå mat blivit allt mer omskrivet. Framför allt det faktum att människorna bosatta i de blå zonerna lever ett både längre och friskare liv. Även kokböcker om den blå maten och dess näst intill magiska hälsoeffekt har getts ut. Men var ligger de blå zonerna, vad är blå mat och varför är människorna som lever där friskare än andra? Låt oss reda ut alla frågetecken!
Lina B Lina B 2019-03-04

Kroppkaksbältet i Europa

Kroppkakor – Sveriges guld, eller om du är från Öland – det gråa guldet. Men det är inte bara svenskarna som upptäckt att det går fylla potatisdeg och servera. Över Europa sträcker sig det så kallade kroppkaksbältet – så följ med på en resa i potatisdegens fotspår!
Hanna P Hanna P 2019-02-25

Att resa glutenfritt - tips på resmål

Som glutenintolerant får man oftast vänja sig vid att ”se men inte röra” bland alla lockande dofter på caféer och matmarknader, men låt inte det hindra dig från att ge dig ut och utforska världen. Det finns resmål som är bättre än andra för oss glutenintoleranta. Här kan du läsa om mina bästa tips för dig som är sugen på att resa.
Marie L Marie L 2019-01-23