Punta Cana – här är allt serverat!

2017-10-10
Eva S
Punta Cana i Dominikanska republiken är resmålet för dig som hellre relaxar än roddar med det praktiska på semestern. Här bor du mitt på en karibisk sandstrand. Att ta ett pooldopp, snorkla eller äta grillad hummer kräver ingen direkt planering. Lika lätt är det att gå på spa, spela golf och uppleva vattenfall och kolonialstäder. Enkelt och lyxigt på en och samma gång.

När man har upplevt känslan att bo på ett riktigt bra All Inclusive-hotell mitt på stranden fattar man hur smart upplägget är. Och Punta Cana i Dominikanska republiken är en av de bästa platserna för en semester där allt är fixat. Hotellen är hela semestervärldar med skaldjursrestauranger, infinitypooler och yogaklasser. Du behöver förstås inte utnyttja allt – men den känslan…

Dagarna kan lätt rinna iväg vid poolkanten eller i en loungesoffa under skuggande palmtak. Men det finns massor att upptäcka utanför hotellområdet i Punta Cana. Det allra smidigaste är att haka på en arrangerad utflykt. Du kan testa stand-up-paddling eller snorkla bland sköterskehajar, gå på matlagningskurs eller åka off road bland eukalyptusskogar och bananplantager. Missa inte en av Punta Canas populäraste aktiviteter: zip-line, att svinga sig ut i en sele mellan trädtopparna högt ovan regnskogen.

Bästa tipsen i Punta Cana

För äventyrliga: zipline i Scape Park Cap Cana För musikälskare: Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana med elgitarrer att låna
För hästbitna: ridning på stranden
För barnfamiljer: lär er surfa på Surf Camp vid Macao Beach
För golfare: Punta Espada Golf Club i Cap Cana, topprankad 18-hålsbana med utsikt över Karibiska havet
För foodies: Gourmet All Inclusive på TUI Sensatori Resort Azul Punta Cana
För kulturintresserade: världsarvet Ciudad Colonial (gamla stan) i Santo Domingo
För upplevelsesökare: skeppsvraken utanför Isla Catalina
För souvenirjägare: handrullade cigarrer på fabriken Tabacalera Garcia i La Romana

Här hittar du alla TUI:s hotell i Punta Cana >>
Läs mer om Bayahibe, La Romana>>

vit milslång strand i punta cana - TUI
Punta Cana – fem mil av vit sand och turkost hav
kitesurfare på vit strand i punta cana - TUI
Kitesurfing är bara en av många vattensporter du kan prova
affärer på vit strand i punta cana - TUI
I Punta Cana kretsar allt kring stränderna – även shoppingen
sushibitar med tillbehör på punta cana - TUI
På RIU Palace Bavaro ingår All Inclusive dygnet runt
zipline över skog i punta cana - TUI
Zipline passar lika bra för äventyrslystna som för aktiva familjer

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Disneyland i världen - 6 nöjesparker

Att kliva rakt in i sagornas värld är en upplevelse, oavsett vad du har för ålder och intressen. Promenera omkring i Askungens slott, möta Chewbacca och Buzz Lightyear, åka berg-och-dal-bana eller sitta bredvid Lilla sjöjungfrun i grottan. Vi ger dig nyckeln till Walt Disneys sex temaparker runtom i världen.
Eva S Eva S 2019-03-06

Barbados – ett perfekt resmål för en romantisk semester

Bländande vita stränder, turkost vatten och tropisk grönska. Barbados har verkligen allt du kan förvänta dig av ett karibiskt paradis, och lite till. Simma med sköldpaddor, besök botaniska trädgårdar och avsluta dagen på klipporna vid Northpoint framför en magisk solnedgång. Det är helt klart till Barbados du ska åka till för att få en riktigt romantisk resa med din kärlek.
Johanna N Johanna N 2019-02-27

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14