Perfekta italienska tilltugg till både Blossa 2018 & glubbel

2018-12-03
Hanna P
Blossa 2018 – Di Limone är inspirerat av Italien, specifikt Amalfikusten med smak av limoncello. Men det finns mycket mer från Italien som passar perfekt till både adventsfika och adventsmingel. Perfekt för dig som redan nu längtar till julafton OCH Italien (och för dig som letar tips på perfekta tilltugg till drinken glubbel!)
TUI Italien
Italien kanske inte spontant känns så juligt - men många av de klassiska italienska smakerna passar perfekt till advent och jul.

2018 har glöggen från Blossa smak av limoncello, timjan, rosmarin och basilika. Limoncello är en klassisk likör som produceras främst i området längs med Amalfikusten och på Capri, i södra Italien. Just årets smak passar perfekt i drinken glubbel.

Till skillnad från limoncello kommer Prosecco från norra Italien, men den gifter sig perfekt tillsammans med årets Blossa när du blandar till fördrinken till adventminglet.

Recept på glubbel

Precis som alla bra fördrinkar är det superenkelt att fixa ett glas glubbel.
Du behöver:

  1. Champagneglas eller champagneflöjt
  2. Vit starkvinsglögg (förslagsvis Blossa Di Limone)
  3. Prosecco
  4. Isbitar
  5. Kanelstång

Så här gör du!

  1. Häll upp 5 cl starkvinsglögg i glaset
  2. Lägg i ett par iskuber
  3. Fyll upp med Prosecco

Förhöj smaken och stilen med en kanelstång i varje glas!

Glubbel med lyxiga tilltugg från Toscana

Adventfika i all ära men ett skönt och avslappnat mingel i goda vänners lag är minst lika mysigt nu när det lider mot jul.

Italiensk mat är som gjort för att göra ”bite-sized” och det är inte svårt att fixa en enkel liten buffé som passar perfekt till både jul och den av Italien inspirerade fördrinken.

Här har du 3 recept för buffé med inspiration från Toscana!

Den italienska nougaten Panforte blir en perfekt mini-dessert och ett sött avslut på kvällen med smak av mörk choklad, kanel, mandel och valnötter.

TUI Italien
Panforte är också trevlig som en gå-bort-present om du blir bjuden på adventsfika eller mingel.

Saffran, apelsin och mandel till adventfikat

Om du har lite bråttom men ändå vill ha mysigt adventsfika är en enkel (men ack så god) biscotti att rekommendera.

Den italienska biscottin är inte bara perfekt till en kaffet på advent (förslagsvis en cappucino kryddat med kanel) den kan dessutom varieras med till exempel saffran. Det är en krydda som Italien har koll på, saffran har de älskat allt sedan romarrikets tid.

Här har du ett bra grundrecept på biscotti med smak av sötmandel och apelsin, men du kan också byta ut apelsinen och mandeln och istället baka saffran- och pistagebiscotti.

Hoppas det blir massor av mysiga fika- och mingel (både på advent, ända fram till och på jul) och om du lider av Italien-abstinens får den något mildrad.

Men om du däremot blir sugen på att resa till Italien kan du hitta resor till Amalfikusten, Florens och de klassiska öarna Sicilien och Sardinien på TUI!

Glad advent och lycka till med baket och matlagningen i jul!