Inspiration
På flyget: vilken typ är du?

På flyget: vilken typ är du?

2018-02-02

Känner du igen den här typen på flyget? Tech-sovaren, pysslaren eller poddaren, vilken är du? Eller ännu viktigare: vilken typ brukar du hamna bredvid på flyget?

Tech-sovaren

En enkel ögonmask räcker inte för Tech-sovaren. Istället har dyra slantar investerats i avancerade ljudisolerande extrem-öronproppar, nackkuddar Deluxe eller kanske till och med en så kallad strutskudde som sätts över hela huvudet. Huruvida personen verkligen sover djupt eller bara är rädd att röra sig på grund av alla attiraljer är ofta svårt att avgöra. Tech-sovaren rör inte en min.

Poddaren

Poddaren ser fram emot flyget och ser det som en chans att äntligen komma ikapp med sina favoritpoddar. För att riktigt maxa laddas avsnitt ner under boardingen in i sista sekund och så fort det är tillåtet åker hörlurarna in i öronen och lugnet infinner sig.

TIPS: En powerbank är en god investering. Tänk om telefonen skulle få slut på kräm halvvägs till Mexico!

Å vad härligt att flyga när man kan lyssna på poddar!

Pysslaren

Så fort sittplatsen är lokaliserad tar Pysslaren fram sin favorittidsfördriv. Det kan vara ett extra tjockt nummer av Sudoko King eller Hemmets Journals Kryss-bilaga. En farmor (alt. hipster) tar fram en stickning eller virkning. Ju längre flygning desto mera garn behövs! Visste du förresten att stick- och virknålar faktiskt ofta får tas med som handbagage?!

Pysslaren gillar att sticka, lösa korsord eller sudoku etc på flyget.

Bokslukaren

Inte ens den vackraste utsikt eller skakigaste landning får Bokslukaren att slita ögonen från sin roman/deckare/thriller/självbiografi. Bokslukaren är lite av en minimalist på flyget, litet handbagage (man behöver ju bara sin bok!) och inga prylar på brickbordet förutom en varm dryck på sin höjd.

Deadline-slaven

En deadline är en deadline är en deadline. Långflygning till Thailand, kompisresa till Amsterdam eller familjesemester till Teneriffa spelar ingen roll. Den här typen måste alltid ta en till titt på den senaste rapporten eller fixa finliret på PP-presentationen.

Spelaren

Uno, Yatzy, fyra i rad eller rese-MIG – vilket ska spelarduon välja denna gång? För spelaren reser sällan ensam. Tur att många av favoritspelen finns i praktiska resevarianter med tex magnetisk spelplan.

TIPS: Testa spelet Kasta Gris? Perfekt för flygens brickbord!

Sällskapsspel är ett sätt att fördriva tiden på flyget.

Plöjaren

Kanske den vanligaste av flygtyper. Plöjaren stirrar ihärdigt på paddan eller skärmen i stolen framför och avverkar film efter film. Ålder kan variera från tonår till medelålders. Coca-cola och chips (alternativt stor tax-free förpackning av gummibjörnar) intas med stadig hand och blicken fortfarande på skärmen.

Här får det plats många Plöjare!