Overnight oats & chiapudding – våra frukostnyheter

Vad är en semester utan den där underbara hotellfrukosten? På flera av våra TUI Blue For Families-hotell hittar du numera härliga overnight oats & chiapudding i frukostbuffén. Om du inte kan vänta till sommaren så kan du redan nu testa TUIs egna recept på chiapudding!

Vad är en semester utan den där underbara hotellfrukosten? Förutom det kokta ägget, hotellfrukostens trogna vapendragare, kan du nu pröva på 2010-talets största frukost- och mellistrender – overnight oats & chiapudding på vissa av våra TUI Blue For Families-hotell.

Nyligen utbildades flera buffékockar på TUI Blue Bellevue i Kroatien i hur man bäst fixar sommarens godaste frukost.

Havregrynsgröt i en helt ny form!

Gott, nyttigt och nästan oändligt många smakvariationer – kanske är det därför benämningen landat på det engelska namnet overnight oats, för det är så mycket mer än bara kall gröt.

Om du inte hunnit pröva overnight oats kanske du tänker att kall gröt låter lite, tja… inte så gott. Men overnight oats är en smakupplevelse som skiljer sig från den klassiska havregrynsgröten.
Eftersom havregrynen får ligga över natten och goa till sig blir resultatet en len och krämig konsistens som du enkelt kan kombinera med allt från frukt och bär till jordnötssmör och honung.

Overnight oats är den perfekta grunden för långa stranddagar

Overnight oats är ett riktigt smarrigt sätt att få i sig allt det goda havre har att ge – massa fibrer och protein så du får energi till flera timmar långa passa av pool- och strandhäng. Perfekt också för de som inte riktigt ser sig själv som en frukostfantast – med overnight oats blir det enkelt och behändigt att få i sig en stadig frukost och undvika blodsockerfall på semestern.

TUI Blue For Families Lifes recept på chiapudding.

Chiapuddingen – en gammal goding i TUIs familjebufféer

Kanske är chiafrön inte en lika het trend som overnight oats men det betyder inte att chiapudding är mindre nyttig, eller god, för den sakens skull! Fröna innehåller precis som havre mycket fiber, protein och mineraler. Faktiskt så räcker det med en matsked chiafrön per pudding för att du ska känna dig mätt riktigt länge.

Pröva TUIs egna overnight oats & chiapudding i sommar

Om du vill börja dina semesterdagar med den perfekta hotellfrukosten i sommar hittar du här alla våra TUI Blue For Families-hotell.

TUIs chiapudding-recept för hela familjen

Ingredienser:

  • 2 dl sojamjölk/mandelmjölk eller mjölk
  • 4 msk chiafrön
    Smaksätt efter smak med honung, agave, stevia eller socker

Servera med:
Färsk frukt och/eller bär, för lite dessert-feeling till frukosten kan du servera med choklad eller jordnötssmör.

Gör så här!

  • Blötlägg fröna i valfri vätska över natten – blandningen kommer tjockna av sig själv under natten.
  • Lägg upp i portioner (i små glas, i gulliga burkar – valet är ditt!)

Servera med valfri topping!

Tips! Chiapuddingen kan du också använda som bas i smoothies och shakes.