Från uråldrigt till ultramodernt i Los Angeles

2017-05-02
Hanna P
Los Angeles är en av de amerikanska städerna som nått en närmast mytiskt status. Men L.A. är mer än bara stjärnglans. Här kan du ha en skön dag på stranden i Santa Monica eller upptäcka det senaste inom mode och mat.

Los Angeles

I Los Angeles kan du bekanta dig med den moderna filmhistorien, upptäcka vackra naturområden nästan mitt i staden, shoppa loss och se spåren efter det förhistoriska Amerika. Här kan du se TUIs resor till Los Angeles!

Flera filmstudior i Hollywood erbjuder olika guidade turer där du kan se bakom kulisserna på både klassiker som Casablanca och blockbusters som Harry Potter. Utanför Grauman’s Chinese Theater, som öppnade dörrarna för första gången 1927, hittar du stjärnornas (både människor och djur) avtryck i cement.

Men det är en missuppfattning att Los Angeles bara är en enda stor filmfabrik. Änglarnas stad är himmelriket för nöje och shopping. På Sunset Boulevard finns ett spännande nattliv med klubbar och musik. Shoppingutbudet i staden är allt från up-and-coming designers, stora kedjor till livliga loppmarknader. På restaurangerna har du chansen att testa de senaste mattrenderna innan de hinner ta sig till Sverige.

Mitt i staden finns även stora naturparker, Runyon Canyon Park och Griffith Park till exempel, med vandringsleder för dig som verkligen vill sträcka på benen och samtidigt ha något vackert att titta på. Mitt i staden hittar du dessutom La Brea Tar Pits, stora asfaltspölar där fossiler från flera nu utdöda djur bevarats – mammutar, jättevargar och sabeltandadetigrar.

Strandstaden Santa Monica ligger vid Stilla Havets kust och 25 minuter med bil från Los Angeles. Här kan du ha en skön dag på stranden eller upptäcka det lite lugnare nöjeslivet.Här är Kaliforniens inriktning på hälsa och modern matkultur välrepresenterad.

På Santa Monica-piren finns massor av aktiviteter för barnfamiljer, bland annat en nöjespark med ett soldrivet pariserhjul.Vill du se den berömda strandpromenaden vid Venice Beach kan du
hyra cyklar eller rollerblades och åka längs med stranden.

Precis som i L.A. finns det blandad och spännande shopping.GAP, Sephora och andra kända kedjor hittar du på Third Street Promenade, exklusiva boutiquer på Montana Avenue och lite smått & gott på Wilshire Boulevard.

Liknande inlägg

Udda museer jorden runt

Här är guiden till några av världens mest märkliga museer. Knasiga men kul. Ofta små och drivna av eldsjälar. Läs vidare om du alltid drömt om att få se en samling av valpenisar, snabbnudlar eller gräsklippare.
Astrid S Astrid S 2019-03-15

Romantisk weekend - 6 hotelltips

Alla hjärtans dag igen, kanske har du glömt bort det eller så tycker du bara att det är kommersiellt trams. Eller så är du en hopplös romantiker och tycker att denna dag är den bästa på hela året. Hur som helst, varför inte överraska din älskling med en romantisk weekend? Som tur är bor vi nära många drömmiga städer i Europa. Och för att sätta guldkant på resan har vi samlat ihop några riktigt romantiska hotell.
Marie L Marie L 2019-02-14

Så fotar du bäst under vattenytan

I takt med att mobilerna blir vattentäta har undervattensbilderna i våra sociala flöden blivit allt mer vanliga. Här ger fotografen Sara Strandlund sina bästa tips för att få till den där riktigt coola och snygga undervattensbilden på semestern.
Towe A Towe A 2019-02-07

Sportklättring på Kalymnos

Googla ordet klättring, och snart sitter du och läser om den grekiska ön Kalymnos. Bland sportklättrare har den samma status som Michelinkrogar har för foodies. Varför? Vi har tagit reda på svaret och träffat en expert som själv har hängt som en apekatt under öns överhängande klippor.
Astrid S Astrid S 2019-01-30