Från uråldrigt till ultramodernt i Los Angeles

Los Angeles är en av de amerikanska städerna som nått en närmast mytiskt status. Men L.A. är mer än bara stjärnglans. Här kan du ha en skön dag på stranden i Santa Monica eller upptäcka det senaste inom mode och mat.

Los Angeles

I Los Angeles kan du bekanta dig med den moderna filmhistorien, upptäcka vackra naturområden nästan mitt i staden, shoppa loss och se spåren efter det förhistoriska Amerika. Här kan du se TUIs resor till Los Angeles!

Flera filmstudior i Hollywood erbjuder olika guidade turer där du kan se bakom kulisserna på både klassiker som Casablanca och blockbusters som Harry Potter. Utanför Grauman’s Chinese Theater, som öppnade dörrarna för första gången 1927, hittar du stjärnornas (både människor och djur) avtryck i cement.

Men det är en missuppfattning att Los Angeles bara är en enda stor filmfabrik. Änglarnas stad är himmelriket för nöje och shopping. På Sunset Boulevard finns ett spännande nattliv med klubbar och musik. Shoppingutbudet i staden är allt från up-and-coming designers, stora kedjor till livliga loppmarknader. På restaurangerna har du chansen att testa de senaste mattrenderna innan de hinner ta sig till Sverige.

Mitt i staden finns även stora naturparker, Runyon Canyon Park och Griffith Park till exempel, med vandringsleder för dig som verkligen vill sträcka på benen och samtidigt ha något vackert att titta på. Mitt i staden hittar du dessutom La Brea Tar Pits, stora asfaltspölar där fossiler från flera nu utdöda djur bevarats – mammutar, jättevargar och sabeltandadetigrar.

Strandstaden Santa Monica ligger vid Stilla Havets kust och 25 minuter med bil från Los Angeles. Här kan du ha en skön dag på stranden eller upptäcka det lite lugnare nöjeslivet.Här är Kaliforniens inriktning på hälsa och modern matkultur välrepresenterad.

På Santa Monica-piren finns massor av aktiviteter för barnfamiljer, bland annat en nöjespark med ett soldrivet pariserhjul.Vill du se den berömda strandpromenaden vid Venice Beach kan du
hyra cyklar eller rollerblades och åka längs med stranden.

Precis som i L.A. finns det blandad och spännande shopping.GAP, Sephora och andra kända kedjor hittar du på Third Street Promenade, exklusiva boutiquer på Montana Avenue och lite smått & gott på Wilshire Boulevard.

Liknande inlägg

Se och göra på Menorca – Topp 10

Den gröna ön Menorca verkar trivas fint i rollen som Mallorcas lillasyster. Ön är lite mindre, lite lugnare, lite mer genuin. Men samtidigt finns det överraskande mycket att uppleva på hela skalan från naturvandringar till märkesshopping, gourmetrestauranger, medeltida katedraler och båtturer. Här har du en topplista.
Astrid S Astrid S

Vi fortsätter längta

Trots allt som händer nu kan vi fortfarande resa – i tanken. Att minnas tidigare resor kan hjälpa oss längta, planera och drömma oss bort till nästa. Så vad är ditt bästa resminne? Hjälp till att hålla reslusten vid liv genom att dela din härligaste semesterbild i sociala medier och tagga det med #fortsättlängta.
Towe A Towe A

Blue Star 2.0 – njut, upplev & bidra

Från april 2020 står namnet Blue Star för något nytt och ännu bättre. Vi utvecklar dessa 50 favorithotell för att du ska kunna njuta av semesterdagarna på ett sätt som minskar belastningen för miljö, klimat och lokalsamhället.
Astrid S Astrid S

Gran Canaria eller Teneriffa – vilken ö är bäst?

Sommar året om med 2 700 soltimmar, temperaturer som sällan kryper under 20-strecket och stränder så långt ögat kan nå. Det är inte så knepigt att förstå varför öarna lockar många besökare. Knepigare kan det vara att behöva välja vart nästa resa bär. Vilken ö är bäst? Gran Canaria eller Teneriffa? Här får du hjälp att välja vilken ö som passar just dig.
Carl J Carl J